Hasselnöt Choklad Chip Cookies

Dessa hasselnötschokladkakakakor kan vara en av våra absolut favorit påskhälsningar. Faktum är att det är så konstigt som det låter, vi gillar dem ännu mer än de vanliga året runt chokladkakakakorna .

Smaken av dessa kakor är enastående, speciellt när de tillverkas med en lätt, fruktig extra jungfruolja, men om du föredrar kan du använda en neutral olja, till exempel grapeseed, istället.

Kosher Status: Pareve

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka ägg och socker i en stor skål. Rör i oljan, kakmjölken och potatisstärkelsen och blanda tills den är väl kombinerad.
  2. Tillsätt jordhasselnötterna och rör om tills de blandas ordentligt i degen. Vik i chokladet, blanda tills delarna är jämnt fördelade.
  3. Täck skålen och kyla i minst en timme eller över natten.
  4. Förvärm ugnen till 400 F. Lina två kakor med pergamentpapper.
  1. Använda rena, oljade händer, ta valnötstorlekskulor i det kylda deget och rulla det i bollar mellan dina palmer. Placera degen ca 1 1/2 tum från varandra på de tillagade kakorna. Placera bollarna med din handflata eller en spatel till ca 1/4 tum tjock.
  2. Baka kakorna i den förvärmda ugnen i 10 minuter, eller tills de börjar bli ljusbrunna. Överför cookies till rack för att svalna. När du är helt cool kan kakorna förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i 2 veckor, eller omslutas i frysen i upp till 3 månader. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)