Late Night Lychee Margarita

Lite kryddor, lite söt frukt och en touch av tequila: det är vad du hittar i The Late Night Lychee. Tänk på detta dryckrecept som en förstärkt Margarita som serveras av krukan. Det är perfekt för en uteplats fest och är säker på att intrigera någons smaklökar.

Inne i Late Night Lychee hittar du en fin silver tequila smaksatt med sötma i en lychee-smaksatt sirap. En stor kontrast kommer från att lägga till en stor mängd färsk koriander och några skivor jalapeno peppar.

Den här kocken i potten har en bra spark, men den är inte för kryddig. Du har tillräckligt för cirka åtta 3/2-uns drycker. Bjud in några vänner över och överraska dem med en unik cocktail eller två.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en isfylld kruka.
  2. Rör om .
  3. Häll över isen i saltmatade margarita glasögon .
  4. Garnera vardera med lök och koriander.

(Recept från Sauza Tequila )

Vad är lekschensirap?

En lychee är en liten tropisk frukt som smakar som ett kors mellan jordgubbar och vattenmelon. De är ganska läckra och ett fantastiskt sätt att göra en exotisk cocktail .

När det gäller sirap, har du valet att köpa eller DIY.

Sirap märken som Monin och Torani gör en fin ljeksyrasirap. Om du inte hittar dem på dina lokala butiker, är de tillgängliga online.

Det andra alternativet är att göra din egen ljaksissirap och det är lika lätt som någon annan enkel sirap . Du behöver helt enkelt de vita, köttiga frukterna. Du kan ofta hitta dessa konserver på asiatiska marknader eller sektioner i mataffären, men ibland kan du till och med hitta hela, friska lychee. Du måste ta bort stenen och det finns några knep som hjälper dig med det.

Bli inte för kryddig

Det kan vara lätt att lägga till för mycket kryddor till drycker som innehåller heta paprika. Även om du gillar alla saker varma och kryddiga, är det bäst att gå försiktigt när du lägger till jalapenos till denna margarita . När allt kommer omkring vill du kunna smaka på drycken och det är inte möjligt om du bränner tungan.

Stick med det rekommenderade antalet pepparskivor. Ju längre de sitter i kruken, desto mer peppar smak kommer att infunderas i drycken . För att minska värmen, ta bort så mycket av det vita membranet som möjligt, eftersom det här är det mesta av pepparens capsaicin ligger .

Också, var noga med att ta bort fröna eftersom de kan vara ganska irriterande i en cocktail. De håller ingen krydda och gör lite i smakavdelningen.

Med noggrann uppmärksamhet på hur du förbereder peppar kan Late Night Lychee vara en välbalanserad drink . Kom ihåg att tvätta händerna efter hantering av jalapenos. Få saker förstör en fest snabbare än en liten pepparbränning.

Vill du göra en drink?

Att omforma detta recept från en kruka till en enda servering kunde inte bli enklare.

Byt bara ordet "koppar" med "ounces" för de flytande ingredienserna och du får en trevlig 3-4 ounce dryck när isen är inredd. Minska paprikorna till bara en eller två skivor och korianderna till en eller två kvistar också.

Hur stark är Late Night Lychee?

Denna cocktail får en betydande mängd utspädning när du dricker den. Inte bara blir isen rörd i drycken, men den används också i varje glas. Det hjälper tämja och gifta sig med smakerna och brinner alkoholhalten lite.

Även om det kommer att variera, kan vi uppskatta att denna dryck väger någonstans runt 18 procent ABV (36 bevis). Det är i linje med andra margaritas och hälls kort, så dina gäster får inte bli fulla av en kruk.