Creamy Baked Chicken and Mushrooms

Denna krämiga bakade kyckling- och svampskål kan påminna dig om kycklingpaprikash, en ungersk specialitet av kyckling och lök i en gräddsås kryddat med paprika. Detta recept har svamp istället för lök. När det kombineras med gräddfilen, påminner det om grytor som är populära på 1970-talet, vilket skapar en mysig, bakad kycklingrätt som kommer att tillfredsställa ditt komfortbehov.

Beroende på vilken typ av paprika du använder kan smakens smak vara allt från mild till varm. De flesta stormarknaderna bär den milda paprikan, som kan vara från Spanien, Kalifornien, Sydamerika eller Ungern. Om du vill ha en starkare krydda kan du hitta de mer klara sorterna på etniska marknader.

Du kan hålla detta recept grundläggande genom att använda vita knappsampor, eller du kan göra det lite mer intressant genom att välja shiitake eller baby bellas. Den krämiga såsen gör denna maträtt idealisk när den serveras över heta kokta ris eller äggnudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. I en ren plast- eller papperspåse, kombinera mjöl med salt och peppar. Tillsätt kycklingbitar och skaka till kappa med mjölblandning.
  3. Smält smör i en ugnssäker stekpanna över medelvärmeövervakning för att se till att smöret inte brinner. Lägg till kycklingbitarna, i partier om det behövs, och brun kyckling på alla sidor. (Om du kokade kyckling i satser, lägg till alla tillbaka i stekpannan.)
  4. Blanda i gräddfil, kycklingbuljong, svamp och paprika. Rör försiktigt för att kombinera alla ingredienser noggrant.
  1. Om stekpannan inte är ugnssäker, överför blandningen till en gryta.
  2. Täck och baka i 45 minuter, eller tills kycklingen är öm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 876
Totalt fett 56 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 254 mg
Natrium 1,896 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 65 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)