Autentisk tysk smörkaka (Butterkuchen)

Tysk smör kaka eller butterkuchen är en jästbladskaka som är ett utmärkt alternativ till munkar eller muffins för ditt morgonkaffe.

Tyskare är lika troliga att servera butterkuchen på eftermiddagen när de har kaffee und kuchen (kaffe och kaka).

Enkelt att göra, denna tårta ger cirka 20 stycken som enkelt kan frysas. Detta gör en bra inbyggnad för en pottlucka eller ett godisbord.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör svampen

 1. Placera 4 koppar mjöl i en stor mixskål eller stativblandare och gör en ihålig i den med baksidan av en sked.
 2. Krumble färsk jäst eller strö i den ihåliga ytan och fyll den med den ljummetma mjölken. Tillsätt en nypa socker och blanda lite för att införliva lite mjöl.
 3. Låt svampen sitta på en varm plats i 15 minuter.

Gör Cake Batter

 1. När jästen är aktiverad och visar stark tillväxt, tillsätt saltet, ägget, 7 matskedar av det mjuka smöret och 3/4 kopp sockret till jästblandningen.
 1. Blanda tills degen är jämn och bildar en boll. Lägg till upp till 1/2 kopp ytterligare mjöl om det behövs. Forma deg i en boll, lägg i en smord skål, vrid degen en gång och täck om. Låt stiga 15 till 30 minuter.
 2. Rul degen ut till 1/2 tum tjocklek på en lättmjölad bräda och överför till en 15x10 tums gelépanna. Låt det vila igen i 15 minuter medan uppvärmningsugnen är 375 F.
 3. Dimma degen överallt, med fingrarna eller på baksidan av en träsked.
 4. Blanda återstående 1/2 kopp socker och 2 tsk kanel tillsammans och strö över jämnt jämnt över deg. Skär kvar 9 msk smör i små bitar och sprida det jämnt över degen.

Baka kakan

 1. Baka i 25 minuter, eller tills kakan är klar och socker / kanelblandningen har smält ihop och karamelliserats lite. Om du känner behovet, sätt på pannkakanet under de senaste 3 minuterna bakning, följ noggrant så att topping inte brinner.
 2. Alternativt blanda 1/4 kopp socker med tillräckligt med vatten (1/4 till 1/2 kopp) för att lösa upp sockret och borsta det här sockervattnet på den heta kakan direkt efter att du tagit den ur ugnen.
 3. Denna kaka fryser väl. Efter avfrostning skarpa den upp några minuter i en 350 F-ugn.

Notera

Gör den här tårtan på det moderna sättet. Tillsätt omedelbar torkad jäst och alla degingredienser till en skål och blanda ihop för att bilda en smidig deg. Låt 30 minuter vila och fortsätt så som ovan.

För att servera, kan du toppa denna butterkuchen med skivade, blancherade (eller rostade) mandlar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 4737
Totalt fett 221 g
Mättat fett 125 g
Omättat fett 69 g
Kolesterol 1,392 mg
Natrium 1,792 mg
kolhydrater 674 g
Kostfiber 11 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)