Ananas Jalapeño Margaritas

Cinco de Mayo, TGIF, sparkar tillbaka på en avkopplande sommardag - det här är bara några tankar som kommer att tänka på när vi tänker på att blanda upp en sats margaritas. Medan du inte kan gå fel med standardkombinationen av sur blandning , tequila och apelsinlikör, finns det många sätt att ta denna klassiska cocktail till en helt ny nivå.

Låt oss börja med basrediensen: sur blandning. Butiksuppskattad sur blandning fungerar i en nypa, men när du vill dra ut alla hållplatser är hemlagad sur blandning vägen att gå, och väl värd förskottets planering. Det är super lätt att göra, och kan göras före tid.

Att göra din egen sura mix innebär också att du kan bli kreativ med din margaritas smak, inficera den med färska örter, kryddor eller till och med byta ut lite limejuice för något mer speciellt evenemang som är värdig, som blodapelsiner .

I denna version förblev vi sanna med limejuice, men jazzade saker upp genom att införa den sura blandningen med färskt jalapeños. Blandningen kan förberedas upp till en vecka i förväg och sedan förvaras i en tätt förseglad burk i kylskåpet (hoppa direkt till steg 2 om den sura blandningen är i förväg).

I stället för de vanliga saltbrunna glasögonen säkerställer en kombination av socker, salt och rökt paprika att din margarita sticker ut bland ett hav av överfulla cocktails. Chili peppar kan ersättas för en extra spark.

Och glöm inte den sista handen - garneringen. En ananas jalapeño margarita skulle inte vara komplett utan en ananas kil, men vi har också inkluderat en devilisk twist med candied jalapeños. Du kanske vill dubbla upp den delen av receptet, eftersom de är en ganska beroendeframkallande, om än kryddig, mellanmål och bra tillägg för sallader. Om du är pressad för tid, skivad, fungerar färsk jalapeño också bra, men de kandade är ett roligt tillbehör till en söt, rökig cocktail, säker att imponera på vänner och familj vid nästa sammankomst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär en jalapeño i tunna skivor. Kombinera 1 1/2 tsk socker med 1 tesked vatten i en liten, non-stick kokkärl. Värm över medelflamma tills socker smälts, och blandningarna är lättgyllda. Tillsätt jalapeño-skivorna och koka, skaka pannan ofta tills paprika är helt belagda och den sirapiga blandningen är djupgyllen, 1 till 2 minuter. Använd en gaffel, överför jalapeños till en pergamentfodrad platta.
  1. Dela resterande jalapeño i hälften. Tillsätt den i en liten kruka med 1/4 kopp socker, limejuice och 1/4 kopp vatten i en liten kruka över medelhög värme. Koka upp. Minska värmen till låg och simma tills sockret är helt upplöst, ca 2 minuter. Ta bort från brännaren och låt svalna helt. Kassera jalapeño bitarna.
  2. I en grund skål eller liten maträtt, kombinera resterande tesked socker, salt och rökt paprika.
  3. Använd kalkfilen för att svepa runt kanten av fyra stenbrickor. Doppa fälgarna i blandningen av paprika-socker-salt och skaka av allt överskott.
  4. Fyll en cocktail shaker med is. Tillsätt lime-jalapeño sirap, ananasjuice, tequila och Cointreau. Skaka tills pärlor av svettform på skakans utsida.
  5. Fyll glasögonen med isbitar. Dela cocktailen mellan glasögonen. Garnera vardera med en ananas kil och några bitar av candied jalapeno. Servera omedelbart.