Lätt Thai Grillad Fiskfilé

Att skapa fantastiskt smaksatt grillad fisk är lättare än du tror. Allt du behöver är några experttips, och du kommer att äta perfekt grillad fisk på mindre än 30 minuter. Detta recept börjar med en utmärkt garlicky grillsås som är utsökt med alla typer av fisk, oavsett filé eller biff, lax eller sål. Marinera din fisk kort i denna sås, värm upp din grill och följ anvisningarna nedan. Bonus: Om vädret inte samarbetar, kan denna matlagning också bakas i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör alla marinade / såsingredienser tillsammans tills socker upplöses.
  2. Placera fiskfiléer i en bottenfett och hell halva såsen över. Vrid filéerna i såsen. (Boka resten för senare.)
  3. Låt fisk marinera i minst 10 minuter medan du värmer upp grillen. Tips: Det är bäst att göra grillen varm, inte flammande, eller det kommer att bränna fiskens ömkött. Du bör höra en fin sizzle när du lägger fisk på grillen.
  1. Lätt borsta grill med lite matolja, grill sedan fisken i 5-8 minuter per sida, eller tills fisken flår lätt och det inre köttet inte längre är genomskinligt. Tips: Undvik att vrida fisk för tidigt.
  2. När du placerat den på grillen, låt den söra ostörd i minst 2 minuter.
  3. Värm upp kvarvarande sås och använd som ett dopp, glasyr eller sked över fisken (och ris eller potatis) när du äter den.
  4. Om du tycker det är för starkt kan du späda det något med ett stänk av vitt vin eller sherry och lite färsk limejuice. Om du tycker det är surt, lägg till lite mer socker.

tips

För inomhus matlagning: Lägg marinerade fiskar i en täckt bakfat tillsammans med marinaden. Baka 20 minuter, eller tills fisken flår lätt och det inre köttet inte längre är genomskinligt.

Fisk för Tunn eller Delikat Grill? Om dina filéer är mycket tunna kan du använda en "fiskbur" som gör att du blir lättare. En annan metod är att sprida tennfolie eller bananblad över grillen - igen, olja ytan där fisken kommer att laga matlagning för att göra vridningen lättare. För mer om grillning med bananblad, se: Hur man lagar mat med bananblad .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1069
Totalt fett 52 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 332 mg
Natrium 1,963 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 122 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)