Lär dig allt om Bean Science för hälsosamma måltider

Bönor är baljväxter! Lekväxter är växter som producerar pods; bönorna är "frön" inuti böterna. Bönor är läckra och näringsrika. FDA Food Pyramid rekommenderar faktiskt att amerikanska dieter bör vara tunga på bönor och baljväxter. Tillsammans med hela korn bidrar bönor olika aminosyror, så en kombination av bönor och korn ger fullständigt protein för näring.

Torkade bönor kan blötläggas över natten före matlagning för att minska en typ av oförstörbart komplex socker som orsakar gas.

Se till att kasta blötvätskan och koka bönorna i färskt vatten om du använder den här metoden. Den här metoden kanske fungerar för dig - bara försök och fel kommer att bevisa det. Beano är en kommersiell produkt som är enzymet som bryter ner sockerarterna. Om du äter några droppar "Beano" medan du äter bönor får du inga problem. Som med många grönsaker, desto mer bönor du äter, desto mer blir din kropp anpassad till maten, och gasen kan minska i tid. Du kan också "snabbt suga" torkade bönor; låt dem koka, koka i 1 minut och täck och låt stå. Cooks Illustrated fann att "quick cook" -metoden tenderar att resultera i mer delade bönor. En kopp torkade bönor ger två koppar kokta. Du kan också laga torkade bönor i crockpotten för en idiotsäker metod.

Som bönor lagar stärkelsen i sina celler vatten. Värmen och vattnet bryter ner cellstrukturen, vilket orsakar pektin, eller limet som håller cellerna ihop, för att bli mjukt och lösas upp.

Det är det som gör bönor anbud. Syror (som tomater), salt och kalcium reagerar med bönytan, förhindrar att vatten kommer in i bönan och stärker stärkelsen. Boston-bakade bönor kan kokas i timmar och behåller fortfarande sin form på grund av den sura såsen som omger dem. Så tillsätt saltiga, sura och mejeriingredienser vid slutet av tillagningstiden i bönorätter.

Eller du kan använda konserverade bönor, sköljas och dräneras, i diskar som använder tomater och andra sura ingredienser.

Det finns många olika typer av bönor; Här är en kort översikt.

Bean Recept