Hur man gör potatis gnocchi

Potatisgnocchi är en rolig och utsökt middag. Se hur lätt de ska göra från början med detta recept. Observera att till skillnad från många gnocchi recept , använder denna ingen ägg-en metod som resulterar i en lättare, mer delikat gnocchi dumpling.

Servera dem med smör och parmesan eller såsen av ditt val, med vetskap om att de är särskilt bra med rika krämiga eller köttfulla såser.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skura potatisarna rena och sätt dem i en stor kruka (skäll inte potatis). Täck med kallt vatten och koka. Tillsätt tillräckligt med salt för att göra vattnet smakt salt. Koka, avtäckt, tills potatiserna är ömma hela vägen, ca 20 minuter efter att vattnet har kokat.
  2. Töm potatiserna och låt dem svalna något. Skjut de kokta potatisarna genom en ricer eller matkvarn i en stor skål eller använd en parningskniv för att skrapa bort och kasta bort skinnen och masha potatisarna ordentligt med en stor gaffel- eller potatismaskare.
  1. Rör i mjölet medan potatisarna fortfarande är varma - det verkar som om det inte kommer att kombinera först, men fortsätt att fungera, det blir så småningom en slät, lekdoughliknande deg.
  2. Dela degen i fyra delar och arbeta med en sektion åt gången. Håll de andra sektionerna täckta med plastfolie för att hålla dem torkade ut. Rulla en del av deg i en lång tjock tjock orm på en välmjölad yta. Skär den här smala loggen i bitar (1 / 2- till 3/4-tum).
  3. Ta varje dumpling och använd din tumme för att rulla ner den på en gaffels tand och låt den falla på en mjölad yta i slutet. Dumpling kommer att ha tygmärken på ena sidan och ett tummeavtryck på den andra. Denna rörelse kommer att ta några gnocchi att träna för att komma ner men det är ganska enkelt. Ordna gnocchi på ett mycket välmjölat bakplåt eller bricka. Upprepa med resterande deg.
  4. Gnocchi kan sitta, löst täckt, vid rumstemperatur i flera timmar. Eller, lakan och kyl om natten. (För längre lagring, sätt gnocchi på en bakplåt och frys dem över natten. När de är frusna, överför gnocchi till en förslutbar plastpåse och håll dem frysta tills de är koka, de kommer att hålla upp till sex månader.)
  5. När du är redo att laga dumplings, sätta en stor kruka med saltat vatten till koka. Lägg bara till så många gnocchi som bekvämt kan täcka ytan av vattnet i ett enda lager. De sjunker omedelbart. Ge dem en snabb men grundlig omrörning. Inom ungefär en minut flyter de till ytan. Låt dem koka 10 till 20 sekunder på ytan och ta sedan bort dem med en slitssked. Placera gnocchi på en varm serveringsfat och repetera med resterande gnocchi. Kasta den kokta gnocchi med smör, pesto, tomatsås eller pålägg av ditt val och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 442 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)