Karibisk Hot Peppersås

Varm sås (eller chili sås) är ett konditori som tillverkats och används allmänt i hela Karibien. Varje ö och hushåll har egna recept och du kan alltid hitta en flaska hemlagad pepparsås i de flesta hem. Bli inte förvånad om din värd eller värdinna frågar dig om du vill ha lite pepparsås med din måltid.

Du kan göra chili sås med en mängd olika peppar eller med en kombination av paprika. Använd vad du vill, men du kommer att upptäcka att Scotch Bonnet peppers mestadels är en viktig ingrediens.

Varning: Om du är allergisk eller känslig för heta paprika, använd handskar när du hanterar paprikan. När du gör stora partier av såsen måste du bära handskar eller annars känner du bränningen senare. Var försiktig så att du inte rör dina händer mot dina ögon efter att ha hanterat paprikan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Lägg alla ingredienser i en matberedare och puls tills paprikorna är finhackade. Skrapa ner skålens sidor från tid till annan.

När pepparna är hackade ganska bra, låt processorn fortsätta whirling och häll precis nog av ättika genom rännan för att fuktar paprika och ge det konsistensen av en tjock sås.

Häll den varma såsen i steriliserade glasflaskor eller burkar och täcka med lufttäta lock.

Förvara den färdiga produkten på en sval plats eller i ditt kylskåp tills smakerna smälter samman snyggt. Eller du kan placera dina flaskor med peppar sås i solen i 2-3 dagar för att mogna snabbt och sedan lagra på en sval plats. Om det inte finns någon sol där du är, låt pepparsåset bota i minst 5 dagar före användning så att smakerna kan utvecklas.

Obs! Du kan ersätta ättika med olja när du gör pepparsås. Jag tycker att oljan tenderar att göra peppar såsen ännu varmare.

Redigerad av Hector Rodriguez

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 6
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 352 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)