Kanel och dess användningsområden

Allt om kanel och dess användningsområden

Kanel är en gammal krydda, båda typer som nämns i Bibeln. Det var mycket populärt i Europa under medeltiden och efterfrågan på kanel och andra kryddor var en av anledningarna till att Christopher Columbus sökte en alternativ väg till Östindien.

Det finns faktiskt två typer av kanel: Cinnamomum zeylanicum eller "sant kanel" och Cinnamomum cassia, som kallas bara "Cassia", "Falsk kanel" eller "Kinesisk kanel." Sann kanel är infödd till Ceylon och södra Indien, och cassia är infödd till östra Himalaya bergen och Sydostasien.

De är gjorda av barken från olika medlemmar av Laurel-familjen, men de har en liknande smak. Cassia kanel är mycket vanligare i USA, även om den stora delen av världen tenderar att tänka på den som sämre än "sann kanel". I USA kan antingen sorten lagligen säljas som "kanel", så om du vill ha äkta kanel, ska du bäst kontrollera fina trycket på etiketten. I Storbritannien och andra länder måste cassia vara märkt "cassia" och kan inte märkas helt enkelt som "kanel". Cassia har en starkare smak än den mer subtila äkta kanel. I amerikanska recept är cassia kanel vanligtvis vad det menas.

I Mexiko används äkta kanel för att smaka varm choklad.

I USA används kanel och cassia huvudsakligen i bakverk, men du hittar den i vissa salta rätter. Det är en viktig ingrediens i Mellanöstern mat och i indiska curries.

Kanelstänger, gjorda av trädens valsade bark, används vanligtvis för att smaka på mjuka drycker och lägga till underbar arom till potpourris.

De kan också maldas i kanelpulver.

Några vanliga användningsområden för kanel

Några recept med kanel

Spicy Apple Fritters

Holiday Morning Cinnamon Rolls

Candied Butternut Squash med kanel och honung

Färska kucchinibröd med kanel

Gammaldags brödpudding med kanel och muskotnöt

Hela bakade söta potatisar