Hur man torkar riven apelsin och citron zest

Var alltid redo för citruszestreceptet.

Har du någonsin öppnat en receptbok, hittade ett gott recept som ser så frestande att göra och upptäckte att det krävde antingen apelsin eller citronskal? Vem har faktiskt det för handen?

Citrusfrukter är stora, men verkligheten är att de inte alltid är i köket när du är på humör att baka. Lyckligtvis finns det ingen anledning att hålla färsk frukt till hands hela tiden. Allt du behöver göra är att tänka framåt och torka citrusskal när du har dem.

De kommer att vara redo för nästa impuls du måste baka.

Användning av Citrus Zest i bröd och bakade varor

Citron och apelsinzest är bara två av de många örterna, kryddorna och frukterna som du kan torka hemma och vara redo för alla dina bakbehov.

Grated citron eller apelsinskal är en vanlig ingrediens i fruktbröd och snabbbröd recept. Skalet, skallen eller zest ger brödet en otrolig citrusmak som inte kan hittas i artificiella smakämnen (stör inte ens testa artificiella smaker eftersom de aldrig mäter upp till den riktiga saken). Ibland kan du stöta på ett recept som kräver limezest och det är bra att få det tillgängligt också.

Medan du vill använda färskt riven zest som dekoration på ispapper, kakor och muffins, är den torkade zest lika läckra som fräsk när du är bakad i deg eller smeten.

Hur att Grate Din egen Orange eller Citron Zest

Det finns ingen magisk hemlighet att torka citron eller apelsinskal - du behöver bara tid och tålamod.

  1. Om möjligt, välj organiska apelsiner eller citroner. Tvätta och torka noggrant.
  2. Använd försiktigt ett citrusgryn för att lätt riva ut endast det övre lagret av huden. Du vill bara ha den smakrika apelsinen eller den gula delen av skalen. Undvik att gittera den vita pithen eftersom det gör baktill smak bittert.
  3. Överför den riven skalen till en platt skål eller placera den på en bit vaxpapper. Lämna det över natten eller längre, om det behövs.
  1. När den revet skalen är helt torr och grov, lagra den i en ren glasburk. Håll det ut ur solljuset för att förhindra blekning.
  2. När det är dags att baka, krossa skalen mellan fingrarna innan du lägger den till andra ingredienser. Detta kommer att släppa citrusfärgen och smaken. Använd i de belopp som krävdes i receptet.

Kasta inte bort frukten! Den revade apelsinerna och citronerna kan sugas för att baka eller dricka . Du kan också lagra frukterna i en plastpåse och förvara den i kylskåpet tills du är redo att använda dem.

Fler användningar för Citrus Zest

Du kommer att upptäcka att citruszest också är användbart för en mängd andra livsmedel och ger maträtten en smakfull smak.