Fresh Herb Butter Recept med variationer

Örtsmör smakar som en lyx men är egentligen så lätt att göra och använda att det kan bli en daglig stapel. Smält och drizzle det över skaldjur eller kokta grönsaker för en omedelbar sås.

Örsmörsmör kan vara en del av den eleganta festprisen, eller de kan vara ett enkelt sätt att pruta upp en veckodagsmiddag. De är ett utmärkt sätt att bevara färska örter , särskilt de som rosmarin som förlorar lite av deras konsistens eller smak när de torkas. Persilja, koriander (koriander), gräslök, dragon och chervil är också bra kandidater för ört smör.

Örtsmör är utmärkt på fisk och andra skaldjur, och på nästan vilken kokt grönsak som helst. Använd den mindre mängd örter som krävdes i receptet om du arbetar med särskilt starka smakrika örter som salvia och rosmarin; var lite mer generös med det belopp som du inkluderar när örten är en mild som persilja.

Örtsmör kommer att hålla i kylskåpet i upp till två månader och i frysen i upp till 6 månader.

Använda örter smör

Här är några förslag på hur man använder örtsmör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt smöret vara vid rumstemperatur tills det mjuknar.
  2. Haka av de färska örterna och ropa citronskalan, om du använder.
  3. Sätt det mjuka smöret i en skål. Blanda med en gaffel med örten och citronskivan tills den kombineras ordentligt. Om du började med osaltat smör, kan du tillsätta salt till smak (de som har saltbegränsade dieter kan hitta örtsmör är ett smakfullt sätt att hoppa över saltet helt och hållet).
  1. Skaka örtsmörnet på en bit av vaxat eller pergamentpapper . Forma den i en logg genom att rulla den i papperet. Torka örtsmöret ordentligt och kyl det i upp till 2 månader.
  2. Om du förvarar längre än en månad eller två, lägger du det vax eller pergamentet pappersförpackade örtsmörset i en fryspås och frysar i upp till 6 månader. Örtsmöret är fortfarande säkert att äta efter det, men kvaliteten kommer att minska avsevärt.
  3. Överför det frusna örtsmöret till kylskåpet 24 timmar innan du tänker använda det.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 34
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)