Pork Crown Roast på grillen

Detta är ett fantastiskt sätt att förbereda en fläskkronad grill. Rostan marineras, placeras på grillen, bastas med sötad glasyr, skivad och serveras sedan med en delikat sås. Perfekt för semestern eller något speciellt tillfälle.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera marinade ingredienser i medium plast eller glas skål. Rör om ingredienser tills de är väl blandade.

2. Lägg grillen i en stor återförslutbar plastpåse. Häll marinade ingredienser i påse, så att endast köttdelen är täckt. Försegla och placera i kylskåp i stående position, kött sida på botten, ben på toppen. Marinera i 4-6 timmar.

3. Medan roast marinerar, förbered glasyren.

Lägg helt enkelt alla glasyringredienser i en gryta och låt det simma tills fikonbehållare smälts igenom. När alla ingredienser är väl kombinerade, ta bort pan från värme och låt glasyren svalna till rumstemperatur före användning.

4. Förvärm grillen för medelhög värme.

5. Ta bort kronbröd från väskan och kassera marinaden. Wrap varje ben med aluminiumfolie, så de brinner inte under matlagningsprocessen. Placera grillen på grillen och koka över indirekt värme i 2 till 2 1/2 timmar, beroende på storlek och tjocklek på rost. Mot de senaste 40 minuterna av matlagning, basta med fikon glasur kontinuerligt. När köttet når 160-165 grader på flera ställen är det dags att ta av gallret. Placera på ett stort skärbräda och tält med aluminiumfolie. Låt vila i 10 minuter före carving.

6. Förbered serveringssås, värm olivolja i en stor panna. Tillsätt skalot och koka i 2-3 minuter ständigt omrörning, tillsätt kycklingbuljong och sätt i en lätt bubbla i 1-2 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i 8-10 minuter, omblandning ibland. För att tjocka såsen, kombineras helt enkelt 1/4 kopp / 60 ml kallt vatten med 1 hällande tesked majsstärkelse i en liten skål. Öka värmen till medium högt på spis, så att såsen kommer till en bubbla. Häll långsamt i majsstärksblandning, var noga med att röra så att klumpar inte bildas. En visp är din bästa vän för det här jobbet. Såsen bör tjockna snabbt. När detta händer, ta bort pan från värme.

7. För att servera, skära bort garnet som används för att säkra steken. Ta bort folien från benen och skär varje del mellan benet och exponera en fin tjock benkorg.

Toppkött med sås och njut av dina favoriträtter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 956
Totalt fett 56 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 293 mg
Natrium 1 086 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 95 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)