Lätt Chelada ölrecept

Kombinationen av mexikansk öl med lime har länge varit en favorit. Om du är redo att gå utöver fyllning av din Corona-flaska med en lime-kil , måste du ge det här enkla Chelada-receptet ett försök. Den har alla samma stora smaker, det är helt enkelt mer av en blandad drink än en klädd öl.

märken Denna enkla och uppfriskande dryck tillhandahölls av Crown Imports. De hanterar amerikanska importen till Grupo Modelo vars öl innehåller populära mexicanska märken som Corona Extra, Corona Light, Modelo Especial och Pacifico.

Något av dessa märken skulle vara ett bra val för att göra en äkta mexikansk Chelada, men någon lätt lager stil öl kommer att göra. Som alltid uppmuntrar jag dig att söka en lokalt bryggd öl och prova den vid sidan av (eller i stället för) nationellt distribuerad öl.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Salt kanten av ett stort, långt glas.
  2. Fyll med is och tillsätt limejuice.
  3. Fyll på öl.
  4. Garnera med limkilen.

Odds är att du inte tömmer flaskan, så boka vad som är kvar och fortsätt att lägga till när du dricker det eller bara gör en andra Chelada.

Fler tips för att göra en stor Chelada

Mexikanska öl är ett uppenbart val för Cheladas, Micheladas och liknande öldrycker som har en naturlig mexikansk stil.

Men de är inte de enda alternativen som kommer att fungera bra i dessa drycker.

Välj din favoritlager, detta recept är enkelt nog, så det är lätt att experimentera med tills du hittar din personliga favorit. Du kan bli förvånad över hur många öl som fungerar bra med en ledtråd av lime och lite salt.

Med "lätt" lager menar vi en öl som är ljus i både färg och smak, inte nödvändigtvis en kalori med lågt kaloriinnehåll.

Frisk limejuice kommer att producera en bättre smakande dryck och bara för att detta inte är en Margarita betyder det inte att du inte ska använda det bästa, eller hur? Många av de flaskiga limesafter som finns tillgängliga (även de som hävdar att de är "rena") är för söta eller för sura och kommer att förstöra en annars uppfriskande drink.

Använd inte en lime cordial eller någon "lime juice" som har sötts. Det här är öl, inte en snygg cocktail.

Om du behöver ytterligare ett argument för att stoppa av produktmarknaden för att hämta några limer, här är det: limes är billiga! Om du inte kommer att dricka en Corona utan kil, vilken skillnad gör det om du köper extra kalk för att göra en överlägsen Chelada?

När du väl har valt din öl och fyllt på färsk kalk, är nästa beslut saltet. Vissa drinkers njuter av lite salt i sin öl, vissa föredrar det på fälgen, och fortfarande föredrar andra att hoppa över det helt.

Om du är på staketet om salt finns det en lätt lösning: lägg endast salt till hälften av glaset. Detta ger dig möjlighet att dricka från den saltade fälgen eller den osaltade fälgen. Kanske kommer du att märka att du gillar att byta fram och tillbaka mellantryck, men ett delvis rimmat glas ger dig åtminstone möjligheten och kommer inte att förstöra hela drycken om du tycker att du inte gillar saltet.

Hur får du saltet att hålla fast vid fälgen? Kalk! Ta din lime kil och torka glasets kant, rulla sedan den våta kanten i en liten tallrik grovt salt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 313 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)