Hemlagad Caramel Apple Recept

Goda nyheter. Caramel äpplen är lätta att göra hemma! Detta recept är snabbt och enkelt, så det är perfekt att piska upp när du är kort i tid eller för små barn att hjälpa till med.

När du har lärt dig det grundläggande receptet är det enkelt att anpassa äpplen. Dunk dem i choklad, doppa dem i jordnötter, eller lägg dem med sprinkles, kokos eller dina favorithackade godisstänger!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Börja med att tvätta äpplen och ta bort stammarna. Stick fast träspettarna säkert i äpplens ändkant. Placera de hackade jordnötterna i en skål. Sätt på ett bakplåt med folie och spray folien med spannmålspanna.

2. Koka lite vatten i botten av dubbelkedjan. Dra ihop karamellerna och placera dem i toppen av dubbelkedjan med de två matskedlarna vatten.

3. Placera pannan med godis över kokande vatten.

Låt dem värma upp och rör dem försiktigt tills de är helt uppvärmda och släta.

4. Ta bort karamellerna från värmen. Doppa äpplen en i taget i smält karamell och belägg dem.

5. Doppa bunkarna på äpplen i de hackade jordnötterna och placera varje äpple på foliefodrad bakplåt. Koka äpplen i kylskåpet tills karamellen är inställd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 199
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)