Definitionen av Krausen

Ordet krausen beskriver det skummiga huvudet som utvecklas på toppen av jäsning av öl. Det används av bryggare att mäta när jäsningsprocessen går stark och när den är färdig.

Om du är ny för homebrewing är det viktigt att förstå vad krausen är och några av de problem som kan komma upp. Fermentation är det mest kritiska skedet i bryggning, och din krausens hälsa är nyckeln.

Vad är Krausen?

Pronounced kroy-zen , krausen är både ett verb och ett substantiv som används under fermenteringsstadiet för att brygga öl.

Som ett substantiv: Det skummiga, steniga huvudet av jäst som bildar sig vid toppen av jäsningen.

Som verb: Att introducera uppmätta mängder aktivt jäsning av öl som har nått den mest aktiva jästpunkten till mer grundligt jäst öl. Detta görs vanligtvis för att kondensera eller öl.

I samtal med andra homebrewers kommer krausen oftast att användas som substantiv.

Detta innebär att krausen är mycket viktigt under jäsningsteget och homebrewers har en hel del frågor om det.

Var patient med din Krausen

Först och främst är det viktigt att vara tålmodig under jäsningen. Detta är när jäst är mest aktiv, och varje stam av jäst och ölrecept kommer att ha olika jäsningstider. Det kan ta var som helst från 1-2 veckor innan jäsningen är klar och om du har gjort allt rätt i processen, bör det bara vara en fråga om tid.

Utvecklingen av krausen är ett tecken på att du har en lycklig jäst. Kom ihåg att det är en levande organism och det kräver vissa villkor att växa och omvandla sockerarter till alkohol under jäsningsprocessen. Det är bara en indikator på att bryggning är en vetenskap mer än någonting annat.

Burpen före Krausen

Fermentation är den fascinerande delen av att brygga öl, och det kommer med några olika steg.

Innan en krausen utvecklas, kommer bryggan att bubbla och burpa. Precis som din kropp betyder det att gaser släpps.

Återigen, den tid det tar för att detta ska ske beror på din jäst- och ölrecept. Burpningen kan börja inom 12 timmar efter att jäst införs och krausen kan börja utvecklas 6-24 timmar senare. Eller processen kan ta mycket längre tid. Tålamod är nyckeln.

Väntar på Krausen att krascha

Homebrewers använder ofta orden "krasch" eller "faller" när man talar om krausen. Detta innebär att skumhuvudet har bildats och sedan har det gått bort.

När krausen kraschar är det signalen att fermentationen borde vara komplett. Men den enda sanna sätten att veta är att ta en tyngdläsning.

Titta på utblåsningen

Förhoppningsvis brukar du brygga på en plats som är lätt att städa om du borde ha vilka bryggerier som kallar en "blåsa ut". Detta händer i jäsningstanken och innebär att din öl är lite för aktiv för din utrustning.

Ett utblåsning uppträder när krausen har skapat för mycket skum. Det kan blockera ditt luftlucka och orsaka tryck att bygga upp i tanken. Detta kommer antingen att orsaka läckage i luftlocket eller blåsa ut enheten helt.

I värsta fall kommer hela jäsningstanken att ge utrymme för trycket och bryta öppet.

Detta ger dig en röra för att städa upp och kräver att du börjar bryggningsprocessen överallt.