Lätt att göra kycklingås

Du har rostat din kyckling eller kalkon, lämnat den för att vila och nu är det dags att göra sås. Varför så många blyg från detta är en överraskning, att köpa det är dyrt och mer alarmerande, förberedda kan ofta laddas med salt och andra tillsatser. Så varför inte skapa din egen. Det är enkelt och du vet också exakt vad som finns där.

Kycklinggås är den bästa gravy att servera tillsammans med din grillade fågel som den är gjord av fågelens juice plus några andra enkla ingredienser. Smakerna på grillen och såsen gifter sig tillsammans vackert.

Om du inte har någon fågelbestånd i din frys, var inte panik, du kan använda färdigt lager eller en god kvalitet kub, men som nämnts ovan, kontrollera natriumnivåerna, de kan ibland, men inte alltid vara väldigt hög.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll alla saft från steketenn eller folie där du har rostat kycklingen i en skål eller kanna.
  2. Låt svalna något och sked av fettet som kommer att flyta till ytan och kasta bort. Lägg de resterande juicerna på ena sidan.
  3. Placera stekpannan där du kokade fågeln med hög värme på spisen, titta noggrant på för att försäkra dig om att den inte brinner. Återstående juice börjar bubbla. Tillsätt mjölet och rör omedelbart för att skrapa upp allt sedimentet från tennet. Koka i en minut igen och se till att det inte brinner, om det blir för varmt, ta av det från värmen och fortsätt omrörningen.
  1. Häll i vinet med ristningstennet och rör om det och lägg sedan lagret på en gång och vispa in i mjöl och juice. Koka och simma i 5 minuter.
  2. Tillsätt kycklingjuice (minus fett), sätt tillbaka till koka samtidigt som du visste och koka i ytterligare 3 minuter.
  3. Tillsätt den röda vinbäret (om det används) rör om tills det är löst och dra genom en fin sik i en såsbåt eller serveringskanna.
  4. Om du föredrar en tjockare sås (vissa gör), så när den röda vinbäret har tillsatts och smält, blanda 1 msk smör med 1 msk mjöl för att skapa en pasta. Vispa det här lite åt gången på den kokande såsen och fortsätt att vispa tills det tjocknar (det bör bara ta några minuter) genom en sikta i en sås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 56
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 189 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)