Lager och Ale Styles of Spring Beer

Till skillnad från andra årstider finns det inte så många ölstilar som specifikt bryggs för att fira våren. Det finns dock ett antal stilar som är kopplade till händelserna och semestern på våren. Och vissa stilar verkar bara smaka bättre under våren.

Bock
Maibock, eller maj bock, kan vara den enda stilen av öl som bryggs specifikt för våren. Och även denna stil är inte unik för säsongen.

Hellesbock bryggas under resten av året i München och Bayern från ett nästan identiskt recept. Ändå verkar den här ljusa, breda bocken perfekt för våren. Den ljusa färgen och uppfriskande lagret på bryggan verkar perfekt för de alltmer varma dagarna. Men det har en tyngre kropp och generellt högre alkoholinnehåll än andra ljusa ölstilar som Pilsner.

Regelbunden bock är också en mycket fin öl för våren sipprar. Det är mörkare färg talar om en starkare malt smak och full munkänsla. Alla bockar är lagrar så det har den uppfriskande zing men det är fortfarande lat att spendera lite tid medan man tittar på våren över världen.

Slutligen spelade doppelbock en viktig roll i en vårtidsritual - Lent. Berättelsen säger att munkarna i St. Francis av Paula, som gjorde München till sitt hem, ursprungligen bryggde den tjocka ölen för att ge dem näring, medan de observerade Lent genom att fasta.

Först senare när ölen hittade sin väg till den allmänna befolkningen gav det dubbla bocknamnet det. Fram till dess var det bara känt som Salvator.

Stout
Den svarta ale från Irland har en mycket speciell plats vid firandet av St Patrick's Day vilket gör det till en viktig vårtid öl. Tyvärr hade Saint Patrick själv aldrig haft chansen att prova sig själv; Det uppfanns inte förrän tusen år efter att Patrick dog.

Men ölen har blivit en permanent del av dagen som namnges för honom, eftersom båda har kommit för att representera Irland och Irländska för att uppleva världen över den 17 mars.

Kryddad öl
Även om de inte är specifikt kopplade till våren är kryddade öl med lättare profiler trevliga under säsongen. Vita öl från Belgien kryddas med koriander och apelsinskal. Dessa ales är lätta och uppfriskande medan de fortfarande är fulla av smak. Ginger öl är också mycket trevligt och kommer säkert att vakna upp sinnena.

Frukt öl
Igen finns det inget särskilt fjädrande om fruktöl. Men många bryggerier släpper säsongsbetonade frukt öl under våren och deras ankomst kan vara lika välkommen som vårblommor. Ofta baserat på vete öl recept kan frukt öl erbjuda smaker från hallon till persika till mango. När du plockar en fruktöl, kom ihåg den fräschare desto bättre, så välj en som bryggdes i närheten eller, ännu bättre, färsk på kranen på din lokala bryggpub.