Citron Meringue Pie med Graham Cracker Crust

Detta recept har ansetts av många som den bästa Citron Meringue Pie någonsin. Det gör en underbar eftermiddag till tacksägelse eller något annat speciellt tillfälle.

Och du kan också göra det - receptet är enkelt, så länge du följer anvisningarna noggrant. Att använda pastöriserade äggulor i den okokade fyllningen är en bra idé, men pastöriserade äggvita kommer ibland inte att piska till styva toppar. De vita är säkrare än äggulorna, så du kan använda unpasteuriserad äggvita . Bara servera inte denna paj till någon som faller i en högriskhälsongrupp.

Förresten kan du inte sanera utsidan av ägg och göra dem säkra för dem i högriskgrupper eller någon annan. Salmonella finns på insidan av ägget, eftersom kycklingar med salmonella har det i sina äggstockar. Enligt USDA är äggulan troligen förorenad med Salmonella-bakterier. Och ägg behöver inte vara färskt från kycklingen för äggvita till fluff - proteinmolekylerna i albuminet försämras inte i några veckor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. I en medium skål, kombinera graham cracker smulor, smör och valnötter och mixa bra. Tryck denna blandning i botten och uppåt på sidorna av en 10-tums djupfettpisplatta.
  2. Skaka sksketten i 8 till 12 minuter eller tills den är inställd. Ta bort kakan från ugnen och kyla helt på ett trådstativ. Förvara ugnen på.
  3. I en annan medium skål, kombinera äggulorna med sötad kondenserad mjölk och citronsaft; blanda väl. Häll i den kylda pajskorpan och sätt i kylskåpet.
  1. I en ren stor skål kombinerar äggvitorna med tartarkräm. Beat tills mjuka toppar bildar . Gradvis tillsätt sockret, slå till styva toppar form. Se till att sockret är upplöst. känna lite mellan fingrarna. Om det är smidigt och inte grovt, är marängen klar.
  2. Sked marängen på toppen av citronfyllning. Sprid över kakan, se till att försegla marängen till skorpans kant eller det kommer att krympa i ugnen. Använd en sked för att göra dopp och virvlar i marängen.
  3. Baka pajen i 10 till 15 minuter eller tills marängen är guldbrun. Placera i kylskåp; kyla i 4 till 6 timmar före servering. Förvara rester i kylen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 663
Totalt fett 30 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 168 mg
Natrium 292 mg
kolhydrater 86 g
Kostfiber 2 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)