Hur man gör det enkla och eleganta Tilapia Piccata

Kalvkaka Piccata - lätt pannfryst kalvkött med citron, kapris och vitvinssås - är en klassisk maträtt. Men det finns ingen anledning för dem som inte äter kalvkött för att sakna en lysande sås. Prova med tilapia och du undrar varför någon någonsin satte den på kalvkött till att börja med.

Det här är en enkel maträtt som ser ganska elegant ut, så den är idealisk för semester, födelsedag och speciella tillfällen när du vill spendera mer tid med dina gäster än med din spis - även om de tror att du har slavat över det i timmar. Tricket är att ha allt förmätt och redo att gå innan du börjar eftersom Tilapia Piccata kommer snabbt ihop.

Färskpressad citronsaft är ett måste. Sjalotten, medan den inte är strikt traditionell, lägger lite sötma i lemonsås. Du kan lägga till hackad persilja på såsen i slutet eller bara garnera med några små löv.

Andra milda vita fiskar, som flounder, sulor eller vitling, får också en härlig ökning med denna sås.

Vad du behöver

Hur man gör det

Torka filéerna med pappershanddukar och strö på båda sidorna med salt och peppar. Sprid mjölet ut på en tallrik.

Värm olivoljan och 1 matsked smöret över medelvärme tills smöret sizzles. Lätt mudda filéerna i mjölet, skaka av överskottet och lägg dem i pannan.

Panera filéerna tills de är lättbruna på båda sidor, ca 2 till 3 minuter per sida. Ta bort fisken från pannan och håll den varm.

Höj värmen till medelhögt och tillsätt vinet till pannan, rör om några bruna bitar mjöl. Tillsätt skaloterna och koka i 1 till 2 minuter, eller tills sjalotten är mjukade.

Rör i citronsaften och kapers och koka i 1 minut. Stäng av värmen och rör om kvarvarande matsked smör. Sked sås över fisken och strö med persilja.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 301
Totalt fett 16 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 523 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)