Kyckling och korv Gumbo Med Tomater

Liksom de flesta bra Louisiana gumbos börjar den med en rik roux . Den vanliga " heliga treenigheten " av grönsaker läggs till tandköttet tillsammans med rökt korv och kyckling. Använd en kryddig andouille korv eller gör den med polsk korv.

En läcker kycklinggumbo hela familjen kommer att njuta av, eller dubbla och tjäna till en folkmassa för speldag eller annan samling. Denna gumbo är underbar med varmt kokt ris och crusty bröd.

Se även
Korv och räkor gumbo
Basic Seafood Gumbo

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp kyckling i små bitar; strö med salt och peppar och kasta sedan med 3 matskedar mjöl. Värm 1 matsked olja tung stekpanna eller sautépanna över medium värme; lägg till kyckling. Koka, rör om tills brunad. Överför till en maträtt och lägg åt sidan. Brun skivad korv; lägg till kycklingblandning.
  2. Lägg hackad lök, paprika och hackad selleri i en skål; avsätta.
  3. I en stor, tung kruka värm oljan; tillsätt mjölet. Koka, ständigt rör om tills roux når en djupblond färg, om färgen på mörkt jordnötssmör . Du kan göra detta över medium till medelhög värme, men rör omedelbart och titta noggrant. Det kan inte brinna. Värmekontrollen av ett gasområde gör det lite lättare att laga mat över högre värme. Om du inte är nybörjare till roux-tillverkning, kanske du vill göra en mörkare roux .
  1. När roux har nått den färg du vill ha, tillsätt vegetabilisk blandning och rör omgående. Fortsätt att laga mat, omrör hela tiden, i ca 3 till 4 minuter. Tillsätt hakad vitlök och laga mat 1 minut längre.
  2. Tillsätt kycklingbuljongen till roux och vegetabilisk blandning, tillsammans med tomater, vikblad, Creole kryddor, timjan och kyckling och korv. Koka upp; koka i ca 1 till 1 1/2 timmar, skumma överflödigt fett av toppen flera gånger, efter behov.
  3. Lägg till de hackade gröna lökarna och persilja; värma i 5 till 10 minuter längre.
  4. Koka hett kokt ris i skålar, ladla tandköttet runt höjden. Servera med crusty bröd och smör.
  5. Gummibryggan serverar 6 som huvudrätt. Dubbla ingredienser för 12 stärkta portioner.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 948
Totalt fett 62 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 32 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 1,956 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 5 g
Protein 58 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)