Det bästa traditionella Welsh Cawl Receptet

"Cystal gjordes med cawl" - " Det är lika bra att dricka buljongen för att äta köttet" och i Wales kommer de helt klart att hålla med detta uttalande när man talar om deras nationella maträtt med walisisk kala .

Cawl är en gryta gjord av bacon, walisiskt lamm eller nötkött, kål och purjolök, även om det är traditionellt att använda billigare köttstycken. Welsh recept för cawl varierar från region till region, även säsong till säsong.

Cawl kan ätas i en skål, men ofta kommer buljongen att serveras först följt av kött och grönsaker, följaktligen citatet ovan.

Liksom många rätter smakar den walisiska kakan bättre nästa dag och dagen efter det, så var inte rädd för att göra det i förväg eller spara några rester för uppvärmning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smeten i en stor lagerpotte eller nederländsk ugn över hög värme, var försiktig så att du inte bränner fettet.
  2. Tillsätt lök, rutabaga, morötter och purjolök till hett fett och brunt i ca 3 minuter, omrör hela tiden. Ta bort grönsakerna med en slitssked och reservera.
  3. Höj värmen och lägg biffen på pannan och bruna på alla sidor. Återför de bruna grönsakerna till pannan med baconstyckena och lövbladet och timjan.
  1. Täck köttet och grönsakerna med kallt vatten och koka. Sänk värmen och låt sjuda i 2 timmar, eller tills nötköttet är ömt.
  2. Ta bort biffen från pannan och reservera. Tillsätt potatisarna och koka upp och koka i ytterligare 20 minuter eller tills de är kokta.
  3. Under tiden, när nötköttet är kallt nog att hantera, skärs i 2-tums / 5 cm-kuber och lägger tillbaka till potatis och koka i 10 minuter mer.
  4. Smaka gott med salt och peppar och servera medan det rör sig varmt.

Skönheten i detta recept är att du har två rätter i en. Buljongen från receptet kan serveras först som en sopp- eller startkurs, följt av kött, potatis och grönsaker som huvudämne.

Anmärkningar: * Svensken är termen på engelska för Rutabaga. Blandningen av rotfrukter som används i detta recept är ett traditionellt sortiment, du kan variera detta men det kommer inte att betraktas som en klassisk version, så ta itu med omsorg. En grönsak som kan fungera bra är Knäckhacka som ett tillägg, inte ett ersätt för någon annan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1151
Totalt fett 56 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 2,849 mg
kolhydrater 102 g
Kostfiber 13 g
Protein 58 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)