Klassiskt Korv och Recept Gumbo Recept

Denna fantastiska räkor gumbo är smakad med lite kryddig andouille korv, tomater och den "heliga treenigheten" av Cajun och Creole matlagning: lök, selleri och paprika.

Jag lägger några av räkorna i tandköttet tidigt tillsammans med korven för att ge denna härliga gumbo mer av räksmaket. Om du är oroad över fettinnehållet, förbered gummitorn lite i förväg, kyl, och skumma överflödigt fett från toppen av den kylda soppen.

Servera gumbo med varmt kokt ris och en garnering med gröna lök eller persilja.

Relaterat: Classic Chicken Gumbo

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stekpanna över medelvärme, bruna den skivade korven i 2 till 3 teskedar vegetabilisk olja; ta bort korven på en tallrik och lägg åt sidan.
  2. I en stor lagerpotte eller nederländsk ugn kombinerar kycklingbuljongen och tomaterna. Placera potten över medium värme för att sätta i en simmer.
  3. Under tiden, i en stor stekpanna över medelhög värme, kombinera 1/2 kopp olja och mjöl. Koka, whisking ständigt tills roux är medium till djup brun . Låt inte blandningen brinna, eller du måste börja om med ny olja och mjöl.
  1. Till stekpannan med roux, tillsätt den hackade löken, selleri och paprika. koka, steka ständigt med en sked tills grönsakerna mjukas. Röra grönsaks- och rouxblandningen i den kokande tomat- och buljongblandningen.
  2. Sätt stekpannan på värmen och tillsätt ytterligare 2 teskedar olja; minska till medium värme. Tillsätt okra och koka, omrör, tills det är lättbrunt och inte snett eller klibbigt.
  3. Överför den kokta okraen till simmering potten tillsammans med Creole eller Cajun kryddor, lökbladet och kokt korv. Täcka och koka över medium låg värme, rör om ibland, i 1 timme.
  4. Tillsätt de färdiga räkorna och koka i 15 till 20 minuter längre, tills räkorna kokas igenom.
  5. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  6. Servera tandköttet över en hög av kokt långkornigt vitt ris. Strö med hackad persilja eller gröna lök.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 842
Totalt fett 41 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 228 mg
Natrium 1 965 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 7 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)