Kyckling och Asparges

Detta kyckling- och sparrisreceptet går mycket bra med potatisar och thailändsk ris. Thai chili pasta och fisksås finns på asiatiska marknader eller butiker som säljer ingredienser som används i sydostasiatisk matlagning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda den röda chilipastaen med fisksåsen, svartbönsås , oststersås och kycklingföda. Avsätta.
  2. Skaka kycklingbitar i majsstärkelse, och friter i en liten mängd jordnötsolja , ta bort när det är brunt och lägg åt sidan.
  3. Sätt vitlök, ingefära och Serrano paprika i en ren wok, i en liten mängd jordnötsolja och laga tills duftande. Lägg till sparrisen, spara tips för senare.
  4. Rör fräsch och tillsätt den röda paprikan. Fortsätt att steka stek, lägg sedan till chili pasta, bönorsås och ostronsåsblandning. Tillsätt den kokta kycklingen och koka i ca 1 minut, lägg sedan till de reserverade sparrisspetsarna.
  1. Om så önskas, tillsätt 1 tesked majsstärkelse blandad i 1 tsk vatten till tjockare blandning. Tillsätt skallrosorna, strö med sesamolja och servera.
  2. Tillsätt skallrosorna, strö med sesamolja och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 279
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 322 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)