Zucchini morotbröd recept

Om du gillar morotkaka eller krydda tårta, kommer du att njuta av det här courgette morotbröd receptet. Den har samma fuktiga och ömma konsistens i en kryddkaka, en söt tårta personlighet (den är idealisk för en eftermiddag mellanmål) och varm blandning av kryddor som luktar fantastiskt när det bakar. Om du vill få barnen att komma in i köket och fråga vad som luktar så bra är det här receptet att göra. Detta zucchinibröd gör också en bra hemlagad matgåva. Och det är också ett fantastiskt sätt att använda den stötfångade gröda av zucchini från din sommarträdgård.

Missa inte: Zucchini Bröd Recept med Citron Zest

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 grader F. Fett 2 loaf pannor (jämför priser).
  2. Vispa mjöl, bakpulver , natron, salt och kanel i en blandningsskål . Avsätta.
  3. I en stor skål, slå ägg, socker, olja och yoghurt tillsammans tills det är slät. Rör om den strimlade kucchinen och riven morötter.
  4. Vik de torra ingredienserna i de våta ingredienserna med en spatel eller träsked tills de är införda, men övermix inte. Om du överträffar smeten kommer kucchinibrödet att bli svårt. Rör om russin om du använder dem.
  1. Dela smeten lika mellan de två beredda kokkärlarna. Baka 38 till 45 minuter, eller tills en kniv som sitter i mitten av brödet kommer ut rent. Du kanske vill byta bakpannor halvvägs genom matlagning, om ugnen är smal eller har heta fläckar. Detta hjälper de två brödenna att baka mer jämnt.

Detta zucchini morotbröd fryser väl. Om du vill frysa den, vänta tills den svalnar helt, sätt sedan i plastfolie, sedan aluminiumfolie.

Missa inte: 19 Must-Try Courgetter Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 99
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 168 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)