Kall kyckling

Detta recept på Cold Chicken är en favorit hos familjen. Otroligt enkelt att skapa, en helt kyckling kokas i en blandning av sojasås innan den garneras med sesamolja och scallions.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta kycklingen och lägg den i en kruka (den ska passa ganska tätt)
  2. Tillsätt sojasås, rocksocker eller granulatssocker, stjärnanis, ingefära och tillräckligt med vatten för att täcka kycklingen och bringa till en koka. Sänk värmen och laga koka i en medium koka i 20 minuter, var noga med att tillsätta kokande vatten efter behov för att hålla kycklingen täckt.
  3. Stäng av värmen och täck potten med ett tätt passande lock (använd aluminiumfolie för att försegla potten om det behövs). Låt det svalna helt i den täckta kruken. Avlägsna den kylda kycklingen från potten och dränera. Kasta inte kokvätskan.
  1. Skär kycklingen i serveringsstycken med hjälp av en klyv eller en stor kniv. Ordna bitarna på en serveringsfat, skinnsidan uppåt, så att den liknar en hel kyckling.
  2. Tillsätt 1/4 kopp matlagningsvätskan. Pensla sesamfröoljan över huden och strö över skallen på toppen. Servera vid rumstemperatur eller kylt om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 343
Totalt fett 18 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 2,561 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)