Kyckling med pommes frites och potatis (kött)

I The Kosher Carnivore , författaren June Hersh dubs denna maträtten "Chicken with Prunes Tsimmes," förklarar "en tsimmes är ett jiddisch word, som idiomatiskt översätts som" en stor väsen. " I kulinariska termer betecknar den en söt maträtt som är en smältkaka av smaker. Denna kyckling tsimmes sammanför stora skivor potatis, söt pommes frites, brunt socker och honung för att skapa en smälta i munnen som är söt tillfredsställande ."

Vad Hersh inte nämner är att det här receptet är praktiskt taget fräckt - när du är klar med att kyckla kycklingen och kasta i resten av ingredienserna är receptet väsentligen hands-off. Låt det bara brista , och du kommer att belönas med vackert bronsad , höggradig benkylling som är söt, smaklig och helt utsökt.

Mirs recepttestnoteringar och tips: Hersh rekommenderar att man häller av fettet efter att ha brunnit kycklingen, men beroende på storlek och form på din panna kan det vara svårt att göra det utan att sprida sig med hett fett eller förlora en bit kyckling. Ett enklare alternativ är att lägga upp ett par absorberande pappershanddukar, ta dem med tång och använd dem för att sopa upp det smälta fettet.

Om du vill minska prep-tiden ännu mer, använd den minsta baby- eller fingerlingpotatis som du kan hitta i stället för russeten. Rengör bara och lägg till dem i receptet - det finns inget behov av att skala eller klippa dem, och de ger en bra presentation!

Gör det till en måltid: Du behöver inte mycket för att göra denna enpottskål till en måltid. Börja med en enkel grön sallad eller en skål med karamelliserad lök, fänkål, och soppsoppa . Servera kycklingen med en sida av rostat broccoli med ingefära. Avsluta måltiden med en skiva Amazing Whole Grain Jewish Apple Cake . Eller, om du behöver en glutenfri (eller påskvänlig) behandling, välj chokladhasselnötsfyllda datum och kaffe eller te.

Från KOSHER CARNIVORE © 2011 av juni Hersh. Reprinted med tillstånd av St Martin's Press. Alla rättigheter förbehållna. Finns online i inbundet eller digitalt format på Amazon.com.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Låt kycklingen torka med pappershanddukar. Värm oljan i en stor brödkruka . Lätt krydda kycklingen med salt och peppar, lägg till potten och bruna på alla sidor över medelvärme, ca 15 minuter.

2. Häll av fettet och tillsätt 1 kopp vatten, vinet (eller lagret, brunt socker, honung och pommes frites). Smörj med maträtten med salt och peppar och koka. Minska värmen till lågt, täck och koka i 1 timme.

3. Efter 1 timme, tillsätt 1 kopp varmt vatten och potatisarna, var noga med att koka potatisarna i såsen. Fortsätt tillagning i 45 till 60 minuter, eller tills potatisen är gaffel-anbud. Smaka med salt och peppar och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1521
Totalt fett 75 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 34 g
Kolesterol 380 mg
Natrium 502 mg
kolhydrater 88 g
Kostfiber 5 g
Protein 124 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)