Mejerifritt Vegan Chokladpudding Recept

Pudding är en överdådig men enkel dessert du kanske känner och älskar, men att vara vegan betyder det är inte lika lätt att hitta i mataffären. Gör ditt eget med detta mjölkfria, äggfria och läckra chokladpuddingrecept som inte bara är rika, men också tillfredsställande och hälsosammare än traditionella puddingar som vanligtvis görs med mjölk och äggulor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten kopp eller skål, kombinera majsstärkelsen med 2 matskedar kallt vatten, blanda för att lösa upp. Avsätta.
  2. I en liten kastrull, kombinera sockret, kakaopulver och salt. Över medium-låg värme, tillsätt gradvis mandelmjölken, ca 1/4 kopp åt gången, omrör hela tiden tills den är jämn. Koka tills en tunn film utvecklas på toppen av vätskan och ånga stiger från ytan, men låt inte blandningen koka. Ta bort pannan från värme och tillsätt chokladflisen, virvla runt pannan för att hålla chipset vilande på botten av pannan och brinna. Låt pannan sitta av kaminen i ca 3 minuter, rör sedan blandningen med en träsked för att införliva smält choklad.
  1. Blanda i majsstärkelseblandningen och vanilj tills den är väl införlivad, och sätt tillbaka pannan till ugnen över medium låg värme. Omrör ständigt, koka tills blandningen är tjock men bara lite tunnare än önskad (pudding kommer att tjockna när det kyls). Överför pudding till individuella värmeisolerade rätter. Placera plastfolie direkt på ytan för att förhindra att en hud bildas och sätt på en trådkylare för att svalna i ca 20 minuter.
  2. När puddingarna har svalnat något, placera dem i kylskåpet och kyla i minst 2 timmar innan du njuter.

Lagring Veganskocka Pudding

Vanlig hembakad chokladpudding kan hålla sig bra från fem till sju dagar i kylskåpet. Denna veganska chokladpudding har en kort hållbarhet på bara två eller tre dagar i kylskåpet. Medan den köpta chokladpudden kan hålla i upp till fyra veckor kommer den lufttäta behållaren och konserveringsmedlen används för att ge en längre hållbarhetstid. Med tanke på detta är ett hemlagat recept och inga konserveringsmedel kan hjälpa till att hålla denna veganska pudding, det är viktigt att göra tillräckligt för att äta inom den angivna hållbarheten. Om din pudding är likformig eller annan inte likformig kan det vara en indikation på att pudden börjar bli dålig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 162 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)