Klassisk Tonfisksallad (Parve)

Giora Shimoni säger att "min svägerska med sina sex barn och jobbet som fastighetsmäklare, har inte mycket tid att laga mat. Men hon är grannskap för hennes äggsallad och tonfisksallad. Hennes kylskåp är alltid fylld med Dessa sallader, så hennes barn kan enkelt göra sig smörgåsar. Hennes tonfisksalladrecept visar att det ibland är enkelt att bäst. "

Recepttestnoteringar och tips:

Shimonis ursprungliga recept krävde två (7 ounce) burkar vit tonfisk, men den här storleken kan vara svår att hitta - i USA säljs tonfisk oftast i 5- eller 12-uns burkar. I alla fall kan mängden fisk i en burk tonfisk variera vildt. Vissa märken lägger betydligt mer vatten i burken än andra, så burkar kan innehålla var som helst från ca 2-1 / 2 till nästan 5 uns tonfisk. Du kanske vill väga innehållet i ditt föredragna varumärke (efter tömning) för att bestämma hur mycket tonfisk du faktiskt får. Om behållarens innehåll ser skimpigt ut, vill du förmodligen ringa ner mängderna på andra salladsingredienser.

Bryr dig inte om lingeljuice? Prova hackade kapers istället.

Du kan använda någon typ av konserverad tonfisk i detta recept, men var medveten om att bitljus tenderar att vara lägre i kvicksilver än albacore eller yellowfin. Tyvärr anses inga tonfiskar vara låga i kvicksilver, så det är bäst att begränsa konsumtionen, oavsett vilken typ du väljer.

Gör det till en måltid:

Betjäna tonfisksallad på bagels eller pitabröd, eller tillsammans med potatis bourekas och en saladsallad med soltorkade tomater och pecannötter . Raid kakanburken till efterrätt - klassiker som vaniljssockerkakor eller dessa chokladkakor med mjölkfri choklad är perfekta.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera tonfisken i en stor skål. Lägg till 2 matskedar av majonnäs, senap, relish, selleri och lök. Blanda väl. Smak och lägg till mer majonnäs om du föredrar en krämigare sallad och / eller citronsaft för en smakfull smak. Smaka med peppar och blanda igen.

2. Täck och kyld tills det är klart att servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 132
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 199 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)