Asparagus Risotto Recept

Denna aspargris risotto är perfekt att förbereda på våren, eller när du kan få händerna på färsk sparris. De bästa sparrisstalkarna är ungefär en halv tum tjock.

Förfarandet för att göra risotto innebär att man rör om hett lager i det okokade arborio-riset en skingrande åt gången och lagar långsamt när förrådet absorberas. Denna teknik frigör arborios naturliga stärkelse, vilket gör en krämig, flätig maträtt.

För en illustrerad demonstration av risotto-metoden är här en steg-för-steg-handledning om hur man gör risotto .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm lagret till en simmer i en medelstora kastrull, sänk sedan värmen så att beståndet bara blir varmt.
  2. Värm oljan och 1 msk smör över en medium värme i en stor, tungbottenpanna. När smöret har smält, lägg till den hackade sjalotten eller löken. Sauté i 2-3 minuter eller tills det är mjukt och lätt genomskinligt.
  3. Tillsätt arborio ris i potten och rör det snabbt med en träsked så att kornen är belagda med oljan och smält smör. Sauté i ytterligare en minut eller så tills det finns en lite nutty arom, men låt inte riset bli brun.
  1. Tillsätt vinet och koka under omrörning tills vätskan absorberas fullständigt.
  2. Tillsätt en skål med varmt kycklingslager till riset och rör om tills vätskan är helt absorberad. När riset blir nästan torrt, lägg till en annan lager av lager och upprepa processen.
    Obs! Det är viktigt att rör om ständigt, speciellt när det varma lagret absorberas, för att förhindra att det brännas, och tillsätt nästa skål så snart riset är nästan torrt.
  3. Fortsätt tillsätta skivor med varmt lager och rör om riset medan vätskan absorberas. När det lagar mat, ser du att riset kommer att ta på sig en krämig konsistens, eftersom det börjar släppa sin naturliga stärkelse.
  4. Fortsätt att lägga till lager, en skål åt gången, i 20 till 30 minuter eller tills kornen är ömma men fortfarande fasta på biten, utan att vara krispig. Efter ca 15 minuter tillsätt sparrisen och fortsätt laddning och omrörning. Om du är slut i lager och risotto fortfarande inte är klar, kan du avsluta matlagningen med varmt vatten. Lägg bara till vattnet som du gjorde med beståndet, en skänk åt gången, rör om den absorberas.
  5. Rör i resterande 2 msk smör, den revade parmesanosten och persiljan och krydda med Kosher-salt . Garnera med extra skivning av parmesanost och servera genast.

Fick du rester? Detta recept på risotto kakor är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande risotto.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 150 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)