Gammaldags skivad brödpudding

Om du letar efter ett recept på en klassisk gammaldags brödpudding med eller utan russin är detta ett utmärkt val. Servera denna pudding med en hemlagad eller köpt dessertsås eller sirap . Whiskysås (eller bourbon) är utsökt drizzled över pudding. Maple sirap- eller sockerrörsirap-är ett bra val om du inte har en dessert sås.

Hackade pekannötter eller valnötter är några andra möjliga tillägg till denna pudding, eller tillsätt torkade tranbär eller blåbär istället för russin. Custard-blandningen är inte alltför söt, men dessertsåsen eller sirap sörjer det för servering. Gärna lägger till en extra matsked eller två socker till vaniljblandningen.

För en rikare pudding, oss en buttery brioche eller challah bröd. Del eller alla hälften kan ersätta hela mjölken.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 300 F (150 C / Gas 2).
 2. Lätt smör en grunt 2-korts bakfat.
 3. Torka skorporna från brödet; smör dem lätt med ca 2 teskedar mjukat smör och ordna dem i bakfatet. Om skivorna är mindre än en standardlökstorlek, trimma extra skivor så att de kommer att göra ett helt lager i botten av bakskålen. Avsätta.
 4. Värm mjölken i en kastrull över låg värme tills det är varmt men inte kokande.
 1. I en skål kombinerar ägg, socker och salt; blanda väl.
 2. Medan duckar snabbt, rör dig gradvis omkring en fjärdedel av den heta mjölken i äggblandningen. Tillsätt den kvarvarande hetmjölken och rör om det hela tiden.
 3. Vispa kanel och vanilj extrakt i ägg och mjölk blandning.
 4. Stänk russinerna över bröd, om du använder dem.
 5. Häll mjölkblandningen över bröd.
 6. Stänk jordnötssmuten lätt över puddingblandningen.
 7. Baka brödpudding upptäckt i den förvärmda ugnen i ca 50 minuter, eller tills en kniv som sitter i närheten av mitten kommer ut ren.
 8. För att bruna upp toppen något, sätt på pannan och fortsätt att laga mat i en minut eller två, eller bara tills toppen har brunat.
 9. Servera varma med vaniljsås, en karamelsås eller köpt eftersås, efter önskemål.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 195
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 103 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)