Slow Cooker Applesauce Recept

Hemlagad äppelmos är ett av de enklaste köksprojekten du kan göra, vilket görs ännu enklare genom att använda långsam spis. Allt som krävs är en kort förberedelsestid, och om några timmar av inaktiv tid får du den perfekta äppelmos till din smak - sötad eller osötad, grov eller mjuk, kryddad eller vanlig, det är helt upp till dig. Slutprodukten kan frysas eller vattenbadburk för långvarig förvaring.

Det finns inget behov av mödosam peeling och kärnning av äpplen här. En enkel matkvarn tar hand om allt det i slutet av processen. Skalorna, speciellt från röda äpplen, kommer att ge den slutliga äppelmos en härlig röd färg. Det är en bra idé att använda ekologiska äpplen i det här fallet eftersom du ska laga skinnen i med såsen.

Om du föredrar din äppelsauce mycket chunkier, så skalla och kärna äpplen först och bara masha med en potatismasker i slutet tills önskad konsistens.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta äpplen. Om de känner sig vaxartade, skrubba med en grönsakspensel. Skär i skivor eller bitar inte tjockare än 3/4 tum.
  2. Lägg de förberedda äpplebitarna i långsam spis och blanda dem med sockret och kryddorna, om de används. Om du använder honung snarare än socker, lösa det i vattnet separat innan du lägger till äpplen.
  3. Kombinera vatten och citronsaft. Häll vätskan över äpplen. Ge alla ingredienserna i den långsamma kokaren en bra rörelse.
  1. Täck långsamt spis. Koka äppelmos i låg inställning i 6 timmar, eller i hög inställning i 3 timmar.
  2. Beroende på den konsistens du vill, kör såsen genom en matkvarn med grövre eller finare skärmar som önskat. Om du vill ha en extra slät äppelsauce, puré den spända äppelmos i en matberedare eller mixer.
  3. För att frysa, överför bara äppelmos till frysboxar eller påsar, ta bort så mycket luft som möjligt och frys i upp till 3 månader.
  4. För att kunna äppelmos , fyll i rena pint- eller halvpintburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för receptet), vilket leder till 1/2 tums huvudutrymme mellan matens topp och fönstren på burkarna. Använd en smörkniv eller en liten sked för att släppa ut några luftbubblor.
  5. Torka av krukans fälgar med ett fuktat papper eller en ren trasahandduk (eventuell mat som fästs på fälgarna kan förhindra en bra tätning). Fäst canningslocket. Process i kokande vattenbad i 20 minuter. Justera för din höjd om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 4 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)