Gingerbreadcockcakes med kardemomkremost Frosting Recept

Jag älskar smaken av varm pepparkaka, särskilt lämplig under vintern. Kardemum är ett underbart doftande krydda som passar bra med pepparkakor. Om du inte bryr dig om kardemumma, kan du ersätta allspice eller kanel - inte riktigt lika exotisk men fortfarande otroligt utsökt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F och fett 12 muffinkoppar av standard storlek eller linjer dem med papperskoppar.
  2. Skräd smöret och bronsockret i en stor blandningsskål tills den är lätt och fluffig. Slå i melass, ägg och vanilj.
  3. I en liten skål, rör om kokande vatten och bakpulver tills de är upplösta. Rör sodavatten i melassblandningen.
  4. Sifta mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika, citronskal och salt i en liten skål. Vispa mjölblandningen i melassblandningen tills smeten kombineras.
  1. Sked smeten i de färdiga muffinkopparna. Baka muffinsna tills en tandpetare som sitter i mitten av en eller två av muffinsen kommer ut ren, ca 20 minuter.
  2. Medan muffinsarna bakar, gör du frosten. Skrämma gräddeosten och sockret i en blandningsskål tills den är lätt och fluffig.
  3. Slå i vaniljan.
  4. Tillsätt citronsaft, citronskal och kardemumma och slå tills de är luddiga och släta. Kyl upp frosten i kylskåpet tills den är klar att användas.
  5. Ta bort kakorna ur ugnen och låt dem svalna i 5 minuter innan du tar bort dem från pannan. Placera muffinsna på ett ställ för att kyla i 30 minuter.
  6. Sprid gräddeosten frostigt generöst över de kylda muffinsna.

Reprinted med tillstånd från The Spice Kitchen: Daglig matlagning med organiska kryddor av Katie Luber och Sara Engram (McMeel 2009) [Tillgänglig på Amazon].

Mer Delicious Cake Recept:

Bourbon Caramel Cupcakes

Marcus Samuelssons Äppeltårta

Smält citronkaka med simmered sommarblåbär

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 331
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 304 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)