Marinerade gröna bönelsallad

En smaklig skalot-y-vinaigrette och försiktigt skarpa mödrade gröna bönor kombineras i mer än summan av deras delar i denna populära sommar (eller hösten) sallad. Det åldras väl (det är marinerat, trots allt) och står väldigt bra på en buffébord, så det är perfekt för picknick, potlucks, semesterbord eller när som helst människor kan äta på oförutsägbara tider. Fortsätt och dubbel eller trippel om du förväntar dig en folkmassa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim de gröna bönorna efter behov. Många sorter av gröna bönor som säljs idag behöver bara deras vinstockar knäppas eller skära av; Traditionella "strängböna" sorter är helt mer utsökta när du stör att snäppa bort vinstocken och använda den för att dra av strängen som går ner på sidan av bonen. Ställ trimmen gröna bönor åt sidan. Förbered en stor skål med isvatten och sätt den åt sidan.
  2. Om du använder en ångkorg, fyll en kruka som passar in med en tum vatten och koka det eller ta en 1/2-tums vatten till koka i en stekpanna; eller lägg bönorna i en mikrovågssäker behållare med 2 matskedar vatten.
  1. Lägg bönorna i en ångkorg över det kokande vattnet eller i stekpannan med vattnet, täck och koka tills du är så mjukt som du vill, 3 minuter mot skarp anbud och närmare 6 minuter för fullt kokta bönor. eller mikrovågsugn i 1 minuters intervaller tills önskad temperatur är uppnådd.
  2. När bönorna är ångade som du gillar dem , dumpa dem omedelbart i isvattnet. Swish bönorna runt tills de är helt coola. Torka dem noggrant. Jag gillar att lägga dem i ett enda lager på en ren kökshandduk eller pappershanddukar och klappa dem torra. Sätt de torkade gröna bönorna i en grundrätt.
  3. Skala och hakla i skalen eller lök, ättika och salt i en liten skål. Vispa sockret, senap och olja i skalotblandningen. Häll dressingen över de gröna bönorna, kasta så alla gröna bönor är belagda med förbandet, täck behållaren och koka minst 1 timme och upp till över natten. (Observera att gröna bönor hålls över natten kommer att förlora en del av deras lysande gröna färg, men blir lika, om inte mer, läckra.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 104 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 8 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)