Jim Beam Apple Bourbon Whisky Review

Jim Beams Apple Bourbon kommer att vara en söt glädje för många drinkare

Efterföljande på andra smaksatta whisky som honung , Kentucky Fire, Maple och Red Stag , är Jim Beam tillbaka med en annan ny release, Jim Beam Apple Bourbon. Medan det inte kommer att få det universella överklagandet av sin signatur raka bourbon , kommer denna smaksatta whisky, som släpptes i augusti 2015, troligen att ha egna dedikerade fans.

En överväldigande Apple Aroma

Tekniskt sett inte ett bourbon , men ett äppellikör med en bourbonbas, Jim Beam Apple Bourbon har den mycket söta smaken av gröna äpplen.

Nivået av sötma påminner definitivt om likör, och detta är framförallt en av de sötare smaksatta whiskyer märket har producerat.

Doften är det mest anmärkningsvärda varumärket för Jim Beam Apple. Medan Red Stag och Kentucky Fire båda avger en stark arom, är doften som släpper från Apple-flaskan när den först sprits, oförglömlig. Tänk inte ens att du kan smyga en sipp av denna whisky eftersom hela byggnaden kommer att veta vad du är ute efter.

Äppelsmaken är alldeles för stark för att verkligen njuta av bourbonen, för det är helt enkelt överväldigande. Det är som om en Jolly Rancher-fabrik som ägnar sig åt att producera endast de gröna äppelisarna exploderade i rummet trots att flaskan öppnades tjugo meter bort.

Bourbonbasen sparar dagen

Med all rättvisa kan du få en rättvis smak av whiskyen, när du kommer bortom lukten, vilket är ganska roligt, särskilt i jämförelse med andra sötnade äppleandar.

Medan Apple Pucker inte är personliga favoriter är det inte svårt att se hur drinkare som gillar dem verkligen kommer att njuta av Jim Beam Apple.

Bourbon-basen är en välbehövlig förbättring av flertalet äppellikor. Det ger ett djup till smaken och en mörk ek underton som kompenserar de söta, gröna äpplen, gör den mer dryckig, mindre sur och bättre balanserad.

Sätt att njuta av Jim Beam Apple

Detta är en smakad whisky som behöver blandas. Visst kan du skjuta det och ha mycket roligt, men om du vill ha en bra, bestående drink är det bäst att lägga till andra ingredienser.

Priset är konkurrenskraftigt och du bör inte tveka att använda Jim Beam Apple i någon blandad dryck som kräver apple-knappar eller likör . Faktum är att detta kan vara en signifikant förbättring jämfört med många av de andra alternativen som finns tillgängliga.

Det ger dig inte den gröna färgen, men det fungerar bra i ett Appletini Big Apple Manhattan recept . Det kan också vara parat med en kanadensisk whisky som schnapps ersättning för den alltid populära Washington Apple i antingen cocktail eller shooter form. Du kan även överväga det som en ersättning för vodka i (vad mer?) Jolly Rancher .

En av de rekommenderade drinkarna, Jim Beam Apple och Soda (så enkelt som ett whiskyskott som toppades med klubbens läsk på klipporna) är bra. Försök att tillsätta tonic - den torra sodavatten försvinner den söta likören ganska bra.

Ännu ett alternativ är att använda Jim Beam Apple som äppel whisky i den handfulla cocktails som innehåller ingrediensen. Många av dessa som Full House och Jersey ficklampa är klassiska drycker och kommer att kräva lite anpassning för att hitta balansen eftersom de inte var avsedda för söt whiskylikör.

Det finns dock potential.

Bottom line - om du är en äpplefläkt, ge Jim Beam Apple en chans eftersom odds är bra du kan bli positivt överraskad av smaken.

Fakta om Jim Beam Apple Bourbon

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.