Ungerska Chicken Paprikash Recept

Denna unika klassiska ungerska kycklingrätten för kycklingprikash (några kallar det kycklingpapprika) kombinerar fem viktiga ungerska ingredienser-lök, gröna paprika, tomater, paprika och gräddfil. Skålen kan dras snabbt, speciellt om grönsakerna prepped natten före.

Vissa hävdar att tillsats av gröna paprika och tomater är inte traditionell men som med alla recept varierar ingredienser från familj till familj och region till region.

För en fetare version, använd canolaolja i stället för smör, lågmjölkad grädde och 6 benfria, skinlösa kycklingbröst eller 8 benfria, skinnlösa hönslår eller en kombination. Om du bara använder bröst, sänk sakta tiden till 20 minuter.

Servera med nokedli , som liknar tyska spaetzle eller ris eller andra nudlar och en gurka eller grön sallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm smör i en nederländsk ugn eller stor stekpanna med lock. Tillsätt lök och sauté över låg värme tills det är genomskinligt.
  2. Lägg kycklingbitar och bruna lätt på båda sidor. Lägg till grön paprika, tomat, vitlök och söt eller varm paprika.
  3. Smaka med salt och peppar och rör om i vatten. Koka upp. Minska värmen till låg, täck och koka 35 minuter eller tills kyckling är öm (ca 20 minuter om du bara använder kycklingbröst ).
  1. Ta bort kyckling till en uppvärmt tallrik och håll varm genom att tippa löst med aluminiumfolie.
  2. I en liten skål, vispa ihop gräddfil med mjöl. Blanda surt krämblandning med några av pärlsaften. Återhärda härdad gräddfilblandning för att panorera och simma tills juicerna är förtjockade. Återvänd kyckling till panorering för att återuppvärmningen.
  3. Del i uppvärmda skålar eller tallrikar, och servera med nokedli, som liknar tyska spaetzle eller en annan typ av nudel eller ris.

Obs! För en familjeformad presentation, ordna paprikash över en nudelplatta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 886
Totalt fett 53 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 514 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 74 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)