Thai Street Food: Pad Thai med räkor (glutenfri)

Denna pad Thai receptet kommer till dig direkt från Thailands matställen. Många av er upptäcker att tamarindpasta - en traditionell ingrediens i pad thai - är svår att hitta, och gissa vad? Ursprungligt pad thai gjordes utan tamarind (det blev inte en del av standard receptet tills mycket senare), därmed detta recept gjord med limejuice istället för tamarind. Denna enkla byte gör pad Thai saus lätt att sätta ihop, och så mycket bättre än flaska eller förpackade pad Thai såser, som aldrig kan ge dig samma smak som fräscha. Från vårt kök till din, njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten för att koka. Dunk i nudlar och koka tills de är lila men fortfarande fasta och lite "knackiga" för att smaka. Skölj nudlarna noggrant med kallt vatten och lägg åt sidan. Tips: Nudlar måste vara underkokta i detta skede för att uppnå sin klibbiga, snygga konsistens senare när de stekas.
  2. Kasta räkor i 1 msk. sojasås och läggas åt sidan. För pad Thai saus, kombinera ingredienser i en kopp, börjar med 3 msk. socker och öka till 4 efter behov. Smakstest för en fin balans mellan söt och surt. Avsätta.
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 2 msk. Olja och virvla runt, tillsätt sedan vitlök och ingefära. Rörsteg 1 minut och tillsätt räkorna. Rörsteg 2 minuter, eller tills räkorna är rosa och klumpiga. Skjut in ingredienser åt sidan och drizzle lite mer olja i pannan. Spricka i ägget och rör steket snabbt för att krympa (30 sekunder).
  2. Tillsätt nudlar och drizzle över 1/3 av dynan Thai sås. Använd en mild vridningsrörelse, rör om allt ihop. Tillsätt mer sås var 30: e sekund till 1 minut tills såsen har använts och nudlar är klibbiga och söta provsmakningar (" al dente" - 5 till 8 minuter).
  3. Stäng av värmen. Vik i bönspiror och grönlök (notera: bönspiror och nötter kan serveras bredvid nudlarna om så önskas). Smakprov, tillsätter mer fisksås om den inte är smakfull nog. Om det är för salt eller söt, lägg till en bra klämma av kalk. Stänk nötterna och korianderna på toppen. Thai chili sås kan serveras på sidan för dem som gillar det extra kryddig. NJUT AV!

Tips: När du gör mer än 8 oz. av nudlar, dubbla dynan Thai sås. Undvik att göra mer än 12 oz. av nudlar när som helst, helt enkelt för att det är svårt att vrida nudlarna och få dem tillagas jämnt utan att överkoka dem.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 821
Totalt fett 38 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 132 mg
Natrium 2,634 mg
kolhydrater 101 g
Kostfiber 7 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)