Italiensk stil Pickled Aubergine (Melanzane Sott'aceto)

Det här snabba och enkla receptet för italiensk aubergine som syltats i ättika ( melanzane sott'aceto ) serveras typiskt som en antipasto eller hors d'oeuvre före en måltid och ofta på en blandad antipasto-tallrik tillsammans med andra föremål, såsom sol -torkade tomater marinerade i olja, till exempel, och några skivor med hjärtligt, crusty bröd.

På italienska betecknas syltad grönsaker som sottaceti , som kommer från sotto aceto , vilket betyder "under vinäger". Vissa grönsaker konserveras i olivolja istället, i vilket fall de kallas sottoli, men grönsakerna måste kokas först.

Pickled giardiniera (en blandning av inlagda grönsaker inklusive morötter, blomkål, selleri etc. som är oumbärlig för en italiensk-amerikansk smörgås) och syltad svamp är två mer populära italienska kryddor.

Pickling började som ett medel för att öka hållbarheten på sommarens bounty och för att bevara den för att äta vinter. Det som började som en nödvändighet blev en smakupplevelse som fortsatte länge efter kylning blev vanligt och har förankrat sig i den kulinariska repertoaren.

Du kommer att behöva en kvartskruv eller tvåpintskruka med skruvskyddslock, men det här är en snabb-pickle-process som inte kräver en komplicerad konservering. De fyllda burkarna måste förvaras i kylskåp i upp till en månad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered aubergine

  1. Tvätta äggplanterna noggrant för att avlägsna alla smutsspår och klistra dem torrt med en pappershandduk.
  2. Skär auberginerna i långa band (ca 3 tum lång och 1/4 tum tjock).
  3. Laga remsorna i en kolsyrare och blanda rikligt med koshersalt. Placera kolven i diskbänken, lägg en maträtt ovanpå den och sätt något tungt ovanpå disken för att väga ner det. Detta hjälper till att ta bort överflödigt vatten från aubergine.
  1. Efter 1 timme, pressa auberginen för att tömma eventuellt kvarvarande överskott av vatten.
  2. Överför aubergine till en stor kruka. Täck med 1 1/4 koppar ättika och 2 1/2 koppar vatten (eller för en större sats, använd förhållandet 2 koppar vatten till 1 kopp vinäger). Koka upp. Så snart det kokar, ta bort från värme och låt auberginet svalna i vattnet.
  3. I en stor skål sätter du skivad vitlök, persilja, valfri mynta och oregano, rödpepparflingor (eller färsk röd chilipeppar) och valfri paprika.
  4. Kram så mycket vatten ur aubergine som möjligt, och lägg det till skålen. Häll i 1 till 2 koppar extra jungfruolja (minst 1 kopp) och 1/4 kopp vinäger. Blanda väl.

Packa äggplantan

  1. Överför allt till en kvartsburk eller tvåpintskrukor som har tvättats väl (sterilisering är inte nödvändigt men du kan om du vill), tryck ner för att ta bort någon luft.
  2. Lämna ca 1 tum / 3 cm utrymme på toppen och häll i lite olivolja så att alla äggplantor är nedsänkt. Vad som är viktigt är att du inte packar på burkarna med grönsakerna och i alla fall fyller dem till randen med olja eller ättika.
  3. Placera skruvlocken, torka burkarna och förvara i kylskåpet. De ska vara redo att äta på 24 timmar, men väntar en extra dag kommer bara att förbättra smaken.

Obs: Inlagda äggplantor kan lagras i upp till 1 månad i kylskåpet. Förvara dem inte vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 497
Totalt fett 41 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 56 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 13 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)