Grillad Jumbo Räkor

Detta är en läcker örtmarinerad grillad jumbo räkorrecept. Hemligheten att grilla räkor är att hålla ett öga på dem. Räkor lagar tillräckligt snabbt för att du ska hålla locket upp och titta på dem hela tiden. Overcooked räkor är rubbery så ta av dem den andra de är färdiga.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skal och ryggraka. Torka med pappershanddukar och sätt i en förslutbar plastpåse.

2. Kombinera marinade ingredienser tillsammans och häll blandningen över räkor. Tätningspåse och placera i kylskåp i 30-45 minuter. Inte längre som syran från citronsaften kommer att börja mjukna till räkor.

3. Förvärm grillen för medelhög värme. Strax innan du lägger räkor på grillen, smälter olgrillen bra. Gör om fyra passeringar för att skapa en non-stick yta.

4. Ta bort räkor för påse och kassera marinade. Placera räkor av grill och låt koka i 2 till 3 minuter på varje sida eller tills de ser rosa och fast hela vägen. Ta bort från värme och servera omedelbart. Servera med lite extra hackad koriander eller basilika på toppen.

5. Beroende på grillens stil kan det vara lättare att tråda dessa jumboräkor på spett innan du grillar. Placera ca 4-5 räkor på varje spett och laga mat enligt instruktionerna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 345
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 400 mg
Natrium 1,163 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 49 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)