Kummin Blomkålssoppa med Crunchy Kikärter

BRR. Om du inte bor i ett varmt tillstånd, då ligger du förmodligen ut vid poolen men här i nordöstra ... BRR. Vår stora årliga "stormen av århundradet" lämnade oss med över 30 "snö men nu får vi bara en daglig dos av blåsor, blåsiga vindar och en allmän vinterkänsla. Du vet den som gör att du vill stanna hemma, bära bekväma kläder, klättra upp i sängen och äta en stor skål med något varmt? Ja, det är jag och det kommer att vara mig åtminstone till april.

Så stora veckoslut av hemlagad soppa är ett måste och jag är typ av beroende av att ge dem en god dos krydda. Jag säger inte att alla konserverade soppor är hemska men jag hittar dem alltid lite blid. Salty och intetsägande. Jag gillar att lägga till za'atar och currypulver och kummin till mina krämiga soppor för att bara göra rätt blandning av komfort och sparka.

Blomkål är förmodligen en av mina favorit grönsaker och det gör en fantastisk soppa. Men det är vanligt smaken går bra med cuminens rök. Och den flätiga konsistensen är en perfekt matchning till några knäckiga kikärter . De är definitivt mer intressanta än croutons och nu är jag varm och glad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tillsätt olivoljan till en stor sopppanna tillsammans med skalade och skivad lök. Skaka i några minuter på medium värme tills löken börjar färga. Lyft upp värmen och tillsätt kycklingstocken, sedan kvartartad potatis, blomkålfloretter och kummin. Koka upp, täck, minska värmen till låg och sjuda i 25 minuter.

Använd antingen en fördjupning (stick) mixer eller vanlig mixer, puré soppen.

Tillsätt mjölk, salt och peppar.

Medan soppan lagar matlagning kombineras de dränerade och sköljda kikärterna med olivolja, kummin och vitlökspulver. Du kan antingen sprida dem på ett bakplåt och steka i ugnen vid 400 grader i 20 minuter eller, som jag gjorde, använd en gjutjärnspanna på spisen och rör om ibland. Smaka med salt och peppar och servera på den kokta soppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 263
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 422 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 6 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)