Hamburger och Pasta Skillet

Gör den här hamburger- och pasteldängskålen med äggnudlar eller pasta. Makaroner eller pennepasta - som bilden - är båda bra val. Tomater, chilisås och tomatpasta ger den en levande tomatfärg och smak. Förutom den stora smaken gör det faktum att det är gjort i en stekpanna det särskilt tilltalande.

Om du väljer att släppa bort baconen, värm en matsked extra jungfruolja till stekpannan innan du lägger till löken och nötköttet. Tomater i tomater fungerar bra i skålen, men gärna förstärka smaken med kryddstarka chili-stiltomater eller hackade stekade tomater.

Servera denna enkla, smakfulla stekpannmål med en enkel grönsakssallad och crusty rullar eller kex.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stor stekpanna, laga bacon tills det är skarpt; ta bort till pappershanddukar och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt lök till bacondrypningarna och laga i 2 minuter. Smörj biffen i stekpannan och fortsätt att laga mat tills biffen inte längre är rosa, rör om ofta.
  3. Tillsätt tomaterna, grön paprika, chili sås, tomatpuré, vitlökspulver, salt och en flaska peppar. Rör för att blanda.
  4. Tillsätt de okokta nudlarna eller pastan till jordbiffblandningen tillsammans med vatten eller lager.
  1. Täck pannan och minska värmen till låg. Koka i 30 minuter, eller tills nudlarna är ömma. Kontrollera efter ca 20 minuter och tillsätt mer vatten eller lager, om det behövs.
  2. Krumbla den dränerade bacon och lägg den till disken eller använd den som en garnering.

* Chili sås finns i närheten av ketchup och cocktailsås i mataffären.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 312
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 1,372 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)