Introduktion till Mellanöstern Mat och Matlagning

Grunderna i Mellanöstern köket

Mellanöstern är en grupp länder (se Mellanöstern-länderna nedan) som sträcker sig från Nordafrika genom Asien. Du kommer att upptäcka att många rätter har samma namn över dessa länder i Mellanöstern, men de kanske smakar helt annorlunda baserat på regionen.

De kan innehålla olika örter och kryddor , några med lamm och andra med nötkött, eller med ost istället för kött.

Dessa skillnader drivs av tillgången till inhemska ingredienser, vad som handlades i regionen och vad som erbjöds på marknaden tidigare.

I huvudsak är Mellanöstern mat idag en kulinarisk collage definierad av dess förflutna.

Ingredienser som karakteriserar Mellanösternmat

Hitta Mellanöstern-ingredienser

Mellanöstern mat är mångsidig och de flesta recept är gjorda med lätthet. Medan du kanske har problem med att hitta vissa ingredienser, finns det onlinebutiker som säljer importerade örter, kryddor, spannmål och andra typer av mat.

Om allt annat misslyckas, är en av de stora aspekterna av Mellanöstern matlagning möjligheten att ersätta ingredienser för vad som är tillgängligt eller för personlig smak.

Lamm kan ersättas med nötkött och vice versa. Nu med vegetariskt kött i frysfacket i mataffären, kan många rätter som innehåller nötkött eller lamm bli vegetarian!

Kryddor som cayenne och kummin kan läggas till för en spicier maträtt.

Mellanöstern länder

Landmassan som omfattar det som kallas Mellanöstern är stort och det finns många regioner. De länder som allmänt betraktas som Mellanöstern är Algeriet, Bahrain, Egypten, Irak, Iran, Israel, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Mauretanien, Marocko, Oman, Palestina, Qatar, Saudiarabien, Syrien, Tunisien, Turkiet, Förenade Arabemiraten, och Jemen.

Det har diskuterats om Armenien, Afghanistan, Pakistan och Turkmenistan anses vara en del av Mellanöstern.

Snabba fakta om Mellanösternmat