Hur man väljer den bästa skärningen av lamm

Tips för att välja den mest fesh och idealiska snittet för din lammrätt

Innan du lagar mat med lamm är det viktigt att förstå lammets delar. För att vara din utbildning finns det fem grundläggande delar av lamm att välja mellan när du väljer en bra snitt:

1.Leg

2.Shoulder

3.Breast

4.Loin

5.Rib

Många skära av lamm

Dessa fem delar översättas till lammskärl som du troligen är mest kända för:


Shopping för bästa skära av lamm

När man köper på lamm, som med någon köttbit, är det bäst att gå med de mest fräscha. När du köper ett förpackat lammskär är det enklaste sättet att bestämma färskhet att kontrollera de datum som stämplas på förpackningen. Om lamm inte finns i ett daterat paket, kolla på köttets färg. Lamm ska vara rosa rosa eller rött i färg. Allt kött som är mörkare än rödrött rött är äldre och kommer inte vara så friskt eller ömt. Förutom färg, leta efter finkornigt kött med fast, vit fett. Detta gäller för nedskärningar som finns tillgängliga på din lokala slaktbänk.

Också, som regel, leta efter andra märkningar på etiketten som ger dig mer information om skära av lamm. USDA Prime kommer att ha högsta betyg i ömhet och smak, och i allmänhet en något högre fetthalt som ger smaken. Nedskärningar märkta USDA Choice är fortfarande högkvalitativa kött, men något mindre anbud.

Ett annat bra alternativ är att hitta ett gräsmatat urval på en lokal bondens marknad, som i allmänhet är kött av hög kvalitet med stor smak. Det är dock viktigt att notera att alla lammkvaliteter har liknande nivåer av protein, vitaminer och näringsämnen.

Beroende på vilken lammrätt du gör är det alltid bäst att välja rätt snitt för den maträtt du förbereder.

Till exempel rekommenderas för rostat lamm, revben, ländben, bröst och axel. Benen är bra för det självklara lammbenet eller kan skäras i kuber för användning i lammkebabrätter, som det här kryddiga lammkebobreceptet från Mellanöstern .

För några fler bra Mellanöstern-lamm recept, var noga med att kolla in:

Spit rostad hel baby lamm

Lamm Fesenjan