Turkisk Bakad Aubergine Fylld Med Grönsak

Aubergine är en av de mest älskade, och en av de vanligaste ingredienserna i turkiska köket . Så är nötkött. När du sätter båda ihop i samma recept, händer magi.

Inget kök i världen slår det turkiska köket när det kommer rätter med dessa två ingredienser.

En mycket populär, homestyle maträtt med aubergine och köttfärs kallas "karnıyarık" (karn-UH 'YAHR'-ruk). Någon form av denna smakfulla, ömma maträtt bereds i nästan varje hushåll i hela landet.

Först, öm, ung aubergine är lätt stekt för att mjukna dem. En köttpåfyllning av brunt nötkött, tomater, lök och vitlök används för att fylla äggplanterna innan de bakas till perfektion. Om du älskar äggplantor och gillar att bli kreativ med köttfärs, prova det här turkiska receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att förbereda äggplantan. Med hjälp av en grönsaksskalare eller skarp kniv, skala alternativa remsor från aubergine från slutet till slutet och lämna ett randigt mönster. Låt äggplantorna suga i tungt saltat vatten medan du förbereder övriga ingredienser.
  2. Därefter förbereda fyllningen. Sätt olivoljan i en stor stekpanna. Smaka på löken tills de blir ömma och reducerade. Tillsätt nötköttet och bruna det ordentligt.
  1. Använd en skarp paringkniv, skala fem av tomaterna och tärning dem i kuber. När köttet är snyggt brunat, lägg till kubad tomat och fortsätt omrörning. Du kan också ersätta färska tomater med konserverade tomater. Töm av saften innan du lägger dem till köttet.
  2. Tillsätt kryddor och vitlök och rör om. Tillsätt hackad persilja Rör om blandningen ungefär tre minuter mer och stäng av värmen och låt den vila.
  3. Töm äggplanterna och torka dem med pappershanddukar. I en annan stekpanna värms vegetabilisk olja och stekar äggplanterna hela och gör dem till att laga jämnt på alla sidor. När äggplanterna mjuknar, ta bort dem från oljan och töm dem på pappershanddukar.
  4. Rör upp de stekta äggplantorna sida vid sida i en ugnssäker bakfat. Med din paringkniv skär du en slits från slutet till varje aubergine och öppnar försiktigt upp var och en med fingrarna.
  5. Fyll i mitten av varje aubergine med köttblandningen. Skär de två extra tomaten tunt, skär varje skiva i halva och placera skivorna över påfyllningen. Gör detsamma med paprika.
  6. Blanda vattnet med tomatpastaen och häll det i bakpannan. Koka äggplantan i en ugn på 375 ° F / 200 ° C under ca 30 minuter. Ta av skålen från ugnen och låt den vila i några minuter innan den serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 593
Totalt fett 49 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 50 mg
Natrium 458 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 7 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)