Skillet Yellow Squash eller Zucchini med lök och bacon

Om du är täckt med zucchini eller sommar squash, är detta ett utmärkt alternativ till en flaska zucchini bröd eller den ständigt populära sommar squash gryta .

Vi älskar denna squash med bacon drippings, men använd olivolja eller vegetabilisk olja om du föredrar. Vi sprinkla smulad bacon över squashen för servering. Det är så lätt att fixa med färskt från trädgårdszucchini eller sommar squash.

Zucchini vi hade var ganska små, så istället för att skära dem i rundor klippte vi squashen i halva korset och skivade sedan bitarna längs.

Vi använde skivade söta lökar i skålen, och sedan sprinklade vi squashen med lite Creole kryddor och smulad bacon strax före servering. Det var en omedelbar träff!

För fler idéer, ta en titt på tips och variationer för mer servering och smakidéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna eller sautpanna över medelvärme, stek baconet tills det är skarpt. Ta bort bacon till pappershanddukar för att tömma, och smula sedan och lägg åt sidan.
  2. Häll av allt utom 1 matsked bacon drickningar.
  3. Skär squashen i 1/2-tums rundor eller skär varje squash i halva eller tredjedelar på tvären (beroende på storlek) och skiv dem sedan i längdriktningen i 1/2-tums tjocka skivor.
  4. Skiva eller hugga löken.
  5. Placera skillnaden över medelvärme. När dryppningarna är heta, lägg till squashskivorna och löken. Stänk lätt med koshersalt och nybakad svartpeppar. Saute, vrid ofta, tills squashen är ömt och löken är lättbrunna.
  1. Överför squash och lök till en serveringsrätt och topp med smulad bacon.

Tips och variationer

Relaterade Squash Recept

Stekta Zucchini Mynt

Super Easy Sautéed Summer Squash

Sommar Squash "Pasta" Med Vitlök och Basilika

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 94 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)