Lamm och fårkött: Vad är skillnaden?

Ålder är viktiga i dessa två typer kött från får

Du kanske tror att lamm och fårkött är bara olika namn för samma sak eftersom de är båda tamdjur. Även om det verkar vara meningsfullt, är det inte helt korrekt. De har tydliga skillnader, främst i deras ålder. Som du säkert vet kan en ålder av ett djur påverka smaken och hur ömt köttet är. Och det påverkar i sin tur hur du förbereder det köttet.

lamm

Lamm är ett får som är vanligtvis mindre än 1 år gammal.

Det finns lite fett på lamm, och köttet kan variera i färg från en anbudsrosa till en blek röd. Lamm under 3 månader kallas vårlamm. Vårlamm är extremt öm men har en mildare smak än lamm. De flesta fårkött som säljs i USA kommer från lamm helt enkelt för att fårkött inte har mycket av följande i USA

Fårkött

Fågel är kött från ett får som är äldre än 1 år, helst 3 år gammal. Det är en intensiv röd färg och innehåller en stor mängd fett. Dess smak är mycket stark, och du kanske måste förvärva smaken innan du kan njuta av en måltid av fårkött om du är amerikansk.

Fågel är mycket mer populär i Mellanöstern och Europa än i USA. Den smakfulla smaken av fårkött tenderar att överklaga mer till människor som också gillar andra viltkött som hjort, vildsvin, kanin och andra mer exotiska djur.

Vanliga skivor av lamm

Eftersom amerikaner föredrar den mer delikata smaken av lamm, är det dyrare än fårkött men också mycket lättare att hitta på vanliga marknader.

Vanliga nedskärningar i USA är axelbröd, rack, ländskivor och lammben.

Det är också viktigt att notera att inhemskt lamm tenderar att matas, innehåller mer fett och har en delikat smak. Importerat lamm, vanligtvis från Australien eller Nya Zeeland, tenderar att vara gräsfodrad, vara smalare och ha en starkare smak.

Matlagningsmetoder

Enligt American Lamb Association är de tre vanligaste matlagningsmetoderna för lamm grillning, braising och rostning. Grillar (eller grillar) över heta kolar är bra för hamburgare och lammkoteletter. Lammföreningen rekommenderar att man bränner och saltar köttet i cirka 40 minuter innan man lagar mat för att bryta ner proteinerna.

Braising är där köttet först brunas i fett och kokas sedan långsamt i en täckt panna med en liten mängd vätska. Detta kan göras på spisen eller i ugnen, och den här metoden är bäst för hårdare skär som axeln.

Den torra värmen av ugnsrödning är bäst för fler anbudsklipp som stativet eller benet. Köttet är kokt upptäckt och producerar en brun utomhus och fuktig inredning.

Eftersom fårkött är hårdare, bidrar en långkokande metod som gryta till att tenderera köttet och ta fram smaken.