Hur man gör Bolillos, Mexiko Favorit White Bread

Trots den (välförtjänta) internationella berömmelsen av mexikanska söta bröd , kan bolillor vara det mest mexikanska brödet av alla. En bolillo är en liten bröd (ca 6 tum lång) av vanligt vitt bröd, crusty på utsidan och med en mjuk inredning. Det är den typ av bröd som oftast används för att följa med mexikanska måltider , och det är definitivt en integrerad del av den dagliga matplatsen i det landet.

Bolillo är brödet som oftast används för att göra molleter och tortor, det skäras rutinmässigt i skivor och serveras i en korg med en måltid (i stället för tortillor ) och det är det självklara valet att ett bröd kan njuta av smör som en del av en frukost , lunch eller middag.

Bolillos blev populär under 1800-talet, en tid då fransk påverkan var stor i mexikansk politik och kultur - ett faktum som bekräftas av smeknamnet är det givet i vissa delar av landet: pan francés (franskt bröd). Bröd som är mycket lika eller identiska med bolillor i komposition men som är något annorlunda i form är kända som teleras och birter.

Trots dess popularitet har de flesta mexikaner aldrig bakat sitt eget bröd hemma; Både söta och välsmakande bröd har alltid förvärvats huvudsakligen från lokala bagerier eller direkt från människor som säljer dörren till dörren, ofta från en stor, grundkorg som är fäst på en cykel eller i modernare tider från deras bilar. Under de senaste årtiondena har bagerier inuti stora stormarknadskedjor tryckt ut ett stort antal lokala näringsbrödsföretag, men brödernas popularitet har aldrig avtagit.

Brödbakning är definitivt både en vetenskap och en konst, och det kan ta år att behärska det hemma, där degenadditiverna och specialutrustningen som finns i ett kommersiellt kök existerar inte. Nedan är ett bra nybörjarecept - väldigt enkelt att göra med endast 6 ingredienser och bara lite knådning - för dem som inte kan köpa bolillor där de bor eller som bara får en önskan att göra egna.

Visste du? Den mjuka, degiga insidan av en bolillo är känd som migajón . Migajónen drar ofta ut och kasseras när man vrider en bolillo i en torta eller när man använder brödet för att trycka maten runt på en tallrik, vilket gör att det stramare utvändiga lagret på brödet gör jobbet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vatten i en stor mixskål och strö på jäst på ytan av vattnet.

  2. Blanda i mjöl, salt och socker i en separat blandningsskål. Tillsätt mjölblandningen till vatten lite åt gången, blanda tills en deg bildas. Placera degen i en smurt skål, täcka med en handduk eller en trasa och lämna på en varm plats i ungefär en timme.

  3. Avlägsna degen från skålen, slå ner den och knä i ca 10 minuter.

  4. Dela degen i 10 bollar. För ovala formade rullar (den vanliga bolilloformen), rulla bollarna mellan dina handflator i ca 5 sekunder för att göra en cylindrisk form, avsmalnande något i ändarna. Lägg bitar på en eller flera bakplåtar. Täck och låt bröd stiga igen i ca 30 minuter.

  1. Förvärm ugnen till 375 F / 190 C. Borsta varje degboll med äggvita. Betygsätt varje rulle med två, 2-tums linjer längst upp, ca 1/4 tum djup.

  2. Baka bröd i ca 30 minuter. Ta ur ugnen; kyla något och äta varmt, eller låt svalna helt och lagra tätt täckt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 58
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 183 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)