Easy 30-Minute Mexican Enchiladas Recept

Det här enkla mexikanska enchiladas receptet tar bara 30 minuter att förbereda sig för en matfamiljmjölk. De kan beredas helt enkelt med bara ost, eller bli spruced upp genom att lägga till lite nötkött eller kyckling för att överklaga köttätarna i ditt hushåll.

Varning: Såsen kan göra saker lite rörigt, så ha på sig ett förkläde!

För steg-för-steg-instruktioner rekommenderar vi att du kolla in vår bildtutorial om hur du gör mexikanska enchiladas .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit.
  2. Häll olja i en medelstor kastrull och värm tills det är varmt, men inte sizzling. Du vill värma tortillorna i oljan, inte steka dem.
  3. Doppa varje tortilla med en tång i en och en till den heta oljan tills den är uppvärmd och smidig. Ta bort tortillan från olja och dränera den kort på en pappershandduk.
  4. Häll bara tillräckligt sås i botten av en 13x9-tums glasbakningsfat för att täcka den. Häll resten av såsen i en stor skål. Doppa en varm tortilla i såsen och placera den i botten på bakfatet.
  1. Lägg lite mindre än 1/4 kopp ost ner i mitten av tortillan. Om du lägger till kött, använd lite mindre ost. Vik hälften av tortillan över osten, sedan den andra halvan, så att tortillan rullas runt osten. Vänd den så att den är sömmad och ostens vikt hjälper till att hålla den på plats.
  2. Upprepa var och en av dessa steg för var och en av tortillorna som gör två lager av enchiladas i skålen, om det behövs. Häll eventuell kvarvarande sås över toppen av enchiladorna. Strö över Cotija-osten över enchiladorna.
  3. Baka i 20 till 30 minuter eller tills enchiladas är heta hela och osten smältes.
  4. Servera din enchiladas med en spatel, fyra till en tallrik.

Autentiska vs Moderna Enchiladas

I sin enklaste form är autentiska enchiladas helt enkelt majs tortillor doppade i en chili sås och ätas med en gaffel. De kanske eller kanske inte har en fyllning och är ibland toppade med en ströning av riven ost eller en rån av grädde.

När enchiladas blev populära över sydvästra USA, utvecklades de till en ugnsbakad maträtt eftersom den apparaten används vanligare i Nordamerika än söder om gränsen. Enchiladas är nu associerade med grytklassikern som vi känner idag.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1405
Totalt fett 100 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 41 g
Kolesterol 175 mg
Natrium 1 489 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 11 g
Protein 60 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)