Hur man knivbröd deg

Processen är enkel och kan vara kul!

Kneading bröd deg kan vara en av de roligaste stegen av bröd bakning , men tanken på det kan skrämma några nybörjare bakare. När du förstår de enkla stegen kommer du dock att se hur grundläggande processen är och kommer inte blyga bort från recept som kräver knådning. När man tänker på det, har man knådat degen för hand i tusentals år, så varför kan du inte? Det tar bara 10 minuter, lite mjöl och dina egna två händer.

Varför behöver vi knä

Anledningen till att knådning är en viktig del av brödtillverkningen är att skapa struktur och styrka i degen, vilket gör att den är silkeslen och mjuk med en liten kuddig känsla. Mjöl innehåller två proteiner som kombinerar för att bilda gluten, vilket är ansvarigt för att skapa den elastiska strukturen i degen. När degen blandas ingredienser är de i ett slumpmässigt mönster och knutna ihop. När degen knådas börjar proteinerna på så sätt att strängar av gluten utvecklas och skapar en struktur som gör det möjligt att fånga gaser och degen stiger.

Enkla steg för knäning

Knidering tar bara några minuter, kräver bara dina händer, en platt yta och lite mjöl för att hålla degen från att hålla fast.

  1. Använd en räknare eller bordplatta som gör att du kan förlänga dina armar för att knäda degen medan du inte gör dig snygg över ett bord.
  2. Stänk ytan med mjöl och skrapa degen ur skålen på bänkskivan.
  1. Börja kneda degen, trycka ner den och sedan utåt, bara genom att använda händerna på dina händer.
  2. Vik degen i hälften mot dig och tryck ner. Använd sedan händerna på dina händer igen för att trycka ner och utåt, förlänga och sträcka strängerna av gluten och degfibrer.
  3. Vrid degen cirka 45 grader och knä igen med händerna på dina händer. Om det blir kladdigt, lägg till lite mer mjöl.
  1. Fortsätt att kneda, vika och vrida degen tills den är jämn och smidig.

Tips till knä korrekt

Kneading är en grundläggande och repetitiv teknik, men det finns fortfarande några saker att tänka på för att göra processen enklare och mer framgångsrik.