Hur kan jag använda alla mina gräslök?

Använda alla bägare du kan eventuellt växa

Chive Blossom Vinegar

Gräslök gör ättika glöd med skönhet. I en bokstavlig mening glöder ättika verkligen med en varm rosa nyans av härlig! Genom att lägga till din gräslök till vit vinäger, och hålla den ute av direkt solljus, kan du skapa utsökt smakad ättika som passar perfekt för salladsdressingar.

Ett intressant faktum: Om du behåller din ätblomma vinäger i solljuset, kommer det att blekna snabbt.

Om det blir klart igen, kommer det fortfarande att hålla den underbara smaken.

Ätbara blommor för sallader

Stänk färska blommor på din nästa färska sallad, för en löklök smak. Blommorna är bara aromatiska nog för att förbättra skålen, men lämnar inte dina gäster med det där häftiga lökpusten. Jag gillar också att hugga upp och blanda lite gräslök i gräddeostdips. Färgen är så vacker, och den extra smaken av smaken är alltid en träff.

Observera att stammen under blomman kan vara hård. När skörden blommar skördar, ta bort stammen om du kan eller känner igen att de är svåra att tugga. Trimma dem och ta bort från din gräsmatta skörd. De komposterar dock bra.

Chive Compound Butter

Du kan älska vitlökssmör, men du har inte levt förrän du gör gräsmjölssmör.

Jag gör min minst en timme före tid för att smakerna ska utvecklas. Det som är trevligt att lägga till hackade blomningar är att de gifter sig bra med vitlök och andra kryddor, håller upp de andra smakerna utan att bli alltför överväldigande.

Chive Blossom smör gör en underbar beläggning för någon ångad grönsak.

Häll av en klappa och låt den smälta med den fräscha sautéens värme. Detta smör avslutar en ostsås med en smak som dina gäster förmodligen inte kan ta på sig, men kommer att njuta av oerhört.

Ätbara slipsar för dina recept

Jag lärde mig detta tips rakt ut ur boken: Lasagnehushåll med örter, av Patricia Lanza. Hon nämnde att man kunde binda örtbuntar med långa bitar av gräslök. Jag började använda den här idén att knyta samman vegetabiliska buntar, som sparris och smala gröna bönor.

Smak, smak, smak!

Efter alla dessa idéer, rabatt aldrig helt enkelt med din gräslök för att lägga till lite löklök smak på någon maträtt. Smaken eller gräslöket är säkert i lökfamiljen, men den har sin egen nivå av kryddig bett. Om du har någon som inte gillar den skärpa som lök kan ibland lägga till, kommer de säkert att tolerera och till och med njuta av smaken av gräslök.

Skörda dina gräslök så ofta du kan. Snipa dem spola till marken, för att undvika det oattraktiva utseendet hos bruna toppar den nya tillväxten.

Dessa tips försvår inte smaken, men de mörkar i matlagningen, till ett obehagligt tillägg till din maträtt.

En sista sak om gräslök; de är en av örterna som fryser mycket bra, utan att bli brun. Om du upptäcker att du fortfarande har kvarstjärnsstammar efter att ha försökt alla 5 av ovanstående idéer, skördar du bara buntar av gräslök och lägger dem i snygga staplar i en blixtlåssäck. De kan snippas, frysta, direkt på eller i något recept du önskar. Utsökt!